Події

У Малинському районі затримали двох молодиків, які встигли зрізати 11 столітніх дубів

1 July 2019, 12:50

У Малинському районі Житомирської області поліцейські зупинили вантажівку зі свіжозрізаними колодами дуба.

Про це повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«КАМАЗ» із свіжозрубаними колодами дуба без відповідних документів на вантаж працівники поліції зупинили на дорозі неподалік одного із сіл Малинського району. Усе вилучено до відділення поліції. Розпочато кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні.

Близько 23 години 27 червня до Малинського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що у лісі поблизу с. Головок невідомі вирубують ліс.

На місце події виїхали працівники сектору реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. На дорозі неподалік сусіднього с. Владівки поліцейські помітили і зупинили «КАМАЗ» із напівпричепом з лісоматеріалом.

У салоні вантажівки знаходились 23-річний водій та 27-річний пасажир, обидва – жителі селища Ємільчиного. Під час перевірки виявилась відсутність у них будь-яких документів на 15 колод дуба, які перевозились у напівпричепі.

«На місці ймовірної незаконної вирубки лісу працівники слідчо-оперативної групи поліції також задокументували наслідки вчиненого правопорушення. Вантажівку з деревиною було вилучено до Малинського ВП ГУНП. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції та додали, що за чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Про виявлення незаконної рубки сторічних дубів та розмір завданих збитків, 1 липня розповіли у прес-службі Житомирського обласного управління лісомисливського господарства.

«Рейдовий патруль вночі натрапив на крадіїв лісу. У лісовому масиві урочища «Омелянівка» Слобідського лісництва ДП «Малинське ЛГ» було почуто звук працюючої бензопили. Повідомивши поліцію, лісівники спільно з останніми «перехопили» КАМАЗ, завантажений цінною деревиною», - повідомили лісівники.

«Чорними лісорубами» виявилися жителі селища Ємільчиного. Молодиків посеред ночі «зацікавила» ділянка сторічного дуба. Так, їм вдалося зрізати 11 вікових дерев та завантажити більшу частину, яку перед тим вони «правильно» розкряжували. Вочевидь, правопорушники збиралися повернутися, оскільки частина зрізаних дубів лишалася у лісі. Нинішній випадок обраховано на суму у 217 тисяч гривень збитків.

Останній подібний зухвалий випадок, кажуть Малинські лісівники, трапився у 2017 році. Тоді унаслідок незаконних дій, лісові було надано збитків на пів мільйона гривень, а лиходіїв так і не знайшли.

Як повідомляв Житомир.info, групі «чорних лісорубів», які в Андрушівському районі Житомирської області вирубали лісу на 380 тис. грн, повідомили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дуб лісоруб лісівник вирубка  
Матеріали по темі