Економіка

​Житомирський водоканал восени хоче збільшити тариф на 38%

8 July 2019, 18:20

На житомирському водоканалі хочуть уже в жовтні 2019 року збільшити тариф на водопостачання та водовідведення.

Інформацію про намір змінити діючі тарифи опублікували 8 липня на сайті КП «Житомирводоканал».

«На виконання постанови НКРЕКП від 30.06.2017 року №866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проєкт рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» КП «Житомирводоканал» інформує про намір здійснити у 2019 році зміну тарифів на послуги в наступних розмірах (з урахуванням податку на додану вартість): централізоване водопостачання – 11,11 грн/м³; централізоване водовідведення – 13,57 грн/м³», - йдеться у повідомленні про намір змінити тариф.

За інформацією водоканалу, плановані тарифи на послуги з:

централізованого водопостачання – зростуть на 32,5% (діючий тариф 8,388 грн/м³ з врахуванням податку на додану вартість);

централізованого водовідведення – зростуть на 43,5% (діючий тариф 9,456 грн/м³ з врахуванням податку на додану вартість).

Таким чином, передбачається, що тариф на водопостачання та водовідведення у Житомирі зросте на 38% і становитиме 24,68 грн/куб.м.

У коментарі Житомир.info директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін назвав дві основні причини необхідності змінити діючий тариф.

«Наш намір підвищити тариф спричинений двома чинниками. Перший полягає у тому, що Національна комісія не виконала своє зобов’язання і не збільшила на початку року заробітну плату в тарифі, але ми зобов’язані її підвищувати. Наступна вагома причина: нам не врахували в повному об’ємі кошти на погашення кредиту Світового банку в 2019 році», - пояснив Андрій Нікітін.

На водоканалі прогнозовано очікують, що новий тариф буде діяти з середини жовтня до кінця 2019 року.

На сайті КП «Житомирводоканал» зазначається, що до 17 липня 2019 року приймаються зауваження та пропозиції щодо зміни тарифів, а 18 липня відбудеться відкрите обговорення щодо необхідності здійснити зміну діючих тарифів у 2019 році.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2019 року КП «Житомирводоканал» повідомляв про намір у 2020 році збільшити тариф для населення на 82%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода тариф  
Матеріали по темі