Влада

Скандальному ексдиректору Бердичівського медколеджу не дали виступити на сесії Житомирської облради

9 July 2019, 13:28

Звільнений директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк хотів виступити на сесії, але не вдалося.

Клименюку надали слово наприкінці позачергової сесії Житомирської облради, яка проходила 9 липня.

«До яких пір Бердичівським медколеджем буде керувати «мєнт», якого прикриває голова облради і голова наглядової ради Романський (депутат облради, балотується в народні депутати по округу №63 – ред.). Я вам розкажу, що він прийняв на роботу жінку, яка зам. главбуха, в буфеті торгують продуктами з Вінниці, в день кладеться в карман собі...», - почав свій виступ Клименюк, але спокійно говорити йому не дали.

Активіст Михайло Сліпченко почав видирати у промовця мікрофон та питати: що за трибуною сесії робить людина, яку звинувачують у злочинах.

«Що робить тут ця людина, яка звинувачується у сексуальних злочинах в місті Бердичеві? Хто допускає виступати таких людей? Де поліція?», - допитувався Сліпченко.


Втім, Клименюк продовжував виступати й всі звинувачення заперечував.

«Те, що мене обвинувачують – нічим не доказано, займалась Генеральна прокуратура, доказів на ці звинувачення немає. Я збираю на цій неділі прес-конференцію з республіканськими журналістами і розкажу, що твориться в коледжі...», - продовжував говорити Володимир Клименюк, а Михайло Сліпченко забирав у нього мікрофон.

Врешті, голова обласної ради Володимир Ширма закрив сесію і під звуки гімну України Клименюк вийшов з сесійної зали.

Нагадаємо, на сесії обласної ради 7 лютого Володимир Клименюк назвав аферистами голову обласної ради Володимира Ширму та його заступника Максима Вілівчука, а депутати скандували йому «Ганьба!».

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2014 року бердичівська Самооборона вимагала звільнення директора медколеджу Володимира Клименюка за хабарництво і аморальну поведінку, В травні 2015 року третьокурсниця Бердичівського медколеджу вкоротила собі віку, родичі дівчини вважали, що це сталося через сексуальні домагання директора навчального закладу, активісти біля медколеджу влаштовували акцію протесту, Після цього питання про звільнення Клименюка намагалися винести на розгляд сесії облради, але депутати це не підтримали. В грудні 2015 року голова облради Анжеліка Лабунська розповідала, що директор Бердичівського медколеджу вже оформив собі інвалідність і запевняла, що завершується підготовка документів для того, щоб сесія прийняла рішення про звільнення Володимира Клименюка.

На сесії 6 квітня 2017 року Житомирська облрада звільнила директора медколеджу. Ухвалою Житомирського районного суду від 13 квітня була зупинена дія рішення сесії обласної ради про дострокове розірвання контракту з директором Бердичівського медичного коледжу Володимиром Клименюком. 27 грудня цього ж року року Апеляційний суд Житомирської області відмовив колишньому директору Бердичівського медколеджу Володимиру Клименюку у задоволенні позову про визнання незаконним та скасування рішення Житомирської обласної ради від 6 квітня 2017 року про дострокове розірвання з ним контракту. Це рішення Клименюк оскаржував у Верховному суді, але 7 лютого 2019 року Касаційний цивільний суд Верховного суду України залишив без задоволення касаційну скаргу ексдиректор Бердичівського медичного коледжу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада сесія Клименюк медколедж Сліпченко  
Матеріали по темі