Події

​У Житомирській області винесли вирок ексміліціонерам, які 4 роки тому «вибили» зізнання у невинуватого чоловіка

11 July 2019, 13:44

Двох колишніх оперативників карного розшуку міліції, які в Житомирській області побили невинуватого чоловіка, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Про це 11 липня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області здійснено підтримання публічного обвинувачення у справі стосовно перевищення службових повноважень двома оперуповноваженими карного розшуку райвідділу міліції, що супроводжувалося насильством та образою особистої гідності потерпілого. Вироком Житомирського районного суду обох визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2ст. 365 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, з іспитовим строком на 3 роки», - інформує прокуратура.

У ході судового розгляду було встановлено, що у березні 2015 року двоє оперуповноважених карного розшуку райвідділу міліції, перевіряючи в одному із сіл Житомирського району причетність раніше судимого місцевого жителя до скоєння злочину, зайшли на подвір’я власника будинку.

За повідомленням, коли підійшов сусід, раптово, без попередження, за відсутності загрози своєму життю або здоров’ю, завдали йому численних тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості (били ногами у груди, по голові, ставили на коліна), забравши до відділення міліції, де примусили його надати покази щодо кримінального правопорушення, якого він не вчиняв.

Нагадаємо, у квітні 2017 року житомирська поліція розслідувала бійку між тренером з кікбоксингу та патрульним поліцейським, яка сталася через дворового собаку і літнього перехожого.

Узимку 2018 суд покарав жителя Житомирської області за синець на обличчі правоохоронця, а навесні того ж року проводили службове розслідування щодо патрульного, який побив чоловіка біля магазину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура міліціонер побиття  
Матеріали по темі