Влада

Зубко презентував модель «ідеальної європейської України»: в Житомирській області буде 4 райони

12 July 2019, 16:16

Сьогодні вперше презентую модель ідеальної європейської України з новою моделлю адміністративно-територіального устрою, в якій замість 468 районів буде сформовано 102: це 92 райони, які знаходяться на підконтрольній території України, і ще 10 – на тимчасово окупованій та у Криму.

Про це 12 липня під час «Години запитань до Уряду» у Верховній раді повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Нова система адміністративно-територіального устрою дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка – за показниками розвитку людського потенціалу, якісних послуг і секторальних реформ. Також це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже пів тисячі райдержадміністрацій», – зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, новий субрегіональний рівень дасть можливість збільшити території і кількість їх мешканців до 150 тисяч, що проживають у районах. Це дасть змогу сформувати якісні потужні команди, котрі зможуть координувати, управляти процесами та делегованими повноваженнями від держави.

Фото з Facebook Геннадія Зубка

Нині в Україні сформовано 924 ОТГ, в яких проживають 70% українців. Ці громади вже працюють за новою системою менеджменту і впроваджують вкрай необхідні реформи на місцях: освіти, охорони здоров’я на первинній ланці, впровадження нових адмінпослуг, соціального захисту.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2015 року в Житомирській облдержадміністрації на нараді з питань децентралізації говорили, що в області буде створено чотири райони – Житомирський, Бердичівський, Коростенський та Новоград-Волинський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: децентралізація Зубко район  
Матеріали по темі