Події

​У Житомирі поліція розслідує привласнення понад 100 тис. грн, які виділялись тренерам і спортсменам на участь у легкоатлетичних змаганнях

15 July 2019, 12:12

У Житомирі спортивного функціонера підозрюють у привласненні понад 100 тис. грн бюджетних коштів, які виділялися тренерам та спортсменам на участь у спортивних заходах.

Про це 15 липня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У ході досудового розслідування установлено, що підозрюваний протягом вересня 2016 – листопада 2018 років присвоював бюджетні кошти, виділені управлінням сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації тренерам і спортсменам для відряджень та участі у спортивних заходах. Зокрема, будучи матеріально-відповідальною особою, достовірно знаючи, що окремі спортсмени та тренери насправді участі в заходах не брали, з метою приховування своїх протиправних дій, офіційні документи підробляв, а кошти привласнював», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Усього викрито 14 подібних епізодів злочинної діяльності, якою обласному бюджету спричинено збитків на суму майже 110 тис. грн.

«Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення спортивним функціонером бюджетних коштів, шляхом підроблення та використання підроблених документів. Наразі особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 190, ч. 3 ст. 191, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України», - інформує пресслужба прокуратури.

Санкцією суворішої, ст. 191, ч. 3, КК України передбачається покарання, зокрема, обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На даний час вирішується питання щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу та накладення арешту на майно, що йому належить. Досудове розслідування проводить місцевий відділ поліції.

У коментарі Житомир.info начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь розповіла, що мова йде про виявлені порушення щодо використання бюджетних коштів, які передбачались на участь у спортивних зборах та змаганнях, переважно, легкоатлетичних.

«Ми підтримуємо спортсменів, виділяємо кошти, а хтось недобросовісно поступає і має нести за це матеріальну відповідальність. У даному випадку ми є потерпілою стороною у кримінальному провадженні. Процедура наступна: ми надаємо тренерам кошти і вони везуть спортсменів на збори, або ж змагання. При цьому укладається угода про персональну відповідальність за використання коштів. Ми виявили порушення та звернулися з позовом про відшкодування коштів, якщо я не помиляюсь, у розмірі 108 тис. грн. Мова йде про кілька спортивних напрямів, в основному це - легка атлетика», - розповіла начальник управління Світлана Гресь.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці лютого 2019 року СБУ завершила розслідування про розтрату 268 тис. грн керівником «Житомиртеплокомуненерго» Дмитром Рогожиним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розтрата спорт тренер змагання Гресь  
Матеріали по темі