Влада

​Конфіскований Житомирською митницею Nissan передали благодійній організації з Черкащини

15 July 2019, 17:59

15 липня в Житомирі державна виконавча служба передала в безоплатне користування благодійної організації з Черкащини автомобіль Nissan Primera. Кілька місяців тому авто конфіскувала Житомирська митниця. Після рішення суду транспорт виставили на аукціон, але він не був реалізований. Тому автівку передали безкоштовно організації «Квітуча Україна-2018».

«Є на сайті державного підприємства «СЕТАМ» рубрика «Безоплатна передача майна». Туди можна зайти, зареєструватися, обґрунтувати, чому ви потребуєте те чи інше майно, і отримати його. На сьогодні є чіткий перелік суб’єктів, які мають право на безоплатну допомогу. Це державні органи. Наприклад, ми нещодавно передавали дві автівки на потреби Національної поліції у Вінницькій області. Також благодійні організації, будинки дитини, будинки сімейного типу, на потреби ЗСУ та малозабезпечені родини», - розповідає заступник міністра юстиції України з питань Державної виконавчої служби Світлана Глущенко.


«Є постанова суду про конфіскацію на користь держави. Цей транспортний засіб проходив процедуру реалізації, однак не продався у зв'язку з тим, що нараховані великі митні платежі. Відповідно до постанови № 985, створена комісія і прийнято рішення про передачу благодійній організації», - каже начальник управління Державної виконавчої служби в Житомирській області Петро Данилишин.

Нові власники розповідають, що чекали на авто близько місяця.

«Ми допомагаємо дитячим будинкам, малозабезпеченим сім’ям та ув’язненим, які нещодавно звільнилися. Працюємо у різних регіонах нашої країни, і нам потрібно якось пересуватися, допомагати їм, перевозити матеріали, тому нам був потрібен автомобіль. Ми надіслали лист, що наша організація потребує автомобіль», - говорить представник благодійної організації «Квітуча Україна-2018» Юрій Сьомма.

«В цьому році це вже другий випадок передачі транспортних засобів. Минулого року ми передали порядка п’яти чи шести машин», - додає начальник управління Державної виконавчої служби в Житомирській області Петро Данилишин.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року інтернатам в Житомирській області безоплатно передали не продану на аукціоні сантехніку, а військовій частині - автомобіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця конфіскат юстиція  
Матеріали по темі