Події

​«Консул» сусідньої держави ошукав бердичівлянку, син якої перебуває за кордоном

16 July 2019, 12:41

У Бердичеві місцеву жительку ошукав «консул» сусідньої держави. Чоловік зателефонував до жінки та запросив кошти за порятунок сина, який нині перебуває за кордоном.

Про це 16 липня повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Правоохоронці щотижня реєструють випадки ошуканства за схемою «допоможіть» уникнути відповідальності близьким чи рідним, заплативши відкупне. Днями бердичівлянка повірила шахраєві, який назвався консулом іншої держави», - йдеться у повідомленні.

Увечері 15 липня до поліції звернулась 58-річна жителька м. Бердичева із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що кілька годин тому до неї на мобільний зателефонував незнайомець, який назвався консулом сусідньої держави. За словами співрозмовника, її син, який дійсно нині перебуває за кордоном, потрапив у кримінальну історію. Аби уникнути неприємностей, чоловік запропонував жінці сплатити певну суму на вказаний ним рахунок. Тільки здійснивши переказ у 2 тисячі гривень, заявниця зателефонувала синові та зрозуміла, що її ошукано.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) триває встановлення особи, причетної до злодіяння. Разом з тим, поліцейські зазначають, що повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою «добродіїв», ні в якому разі не можна вірити. До того ж, слід пам’ятати, що залагоджувати такого роду неприємності за допомогою грошей – це злочин.



Як повідомляв Житомир.info, навесні 2019 року Корольовський райсуд Житомира виніс вирок шахраям зі Сходу, які працювали за схемою «ваш син у поліції».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство Бердичів  
Матеріали по темі