Суспільство

Лабораторний центр не рекомендує жителям двох міст Житомирської області купатися у місцевих річках

16 July 2019, 15:09

Фахівці лабораторного центру обстежили якість води на пляжах у містах Житомир, Коростень та Новоград-Волинський. Виявилося, що вода у річках двох міст непридатна для купання через кишкову паличку.

Про це 12 липня повідомила ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України.

У період з 08.07.2019 р. по 12.07.2019 р. лабораторний центр провів дослідження якості води на міських пляжах у Житомирі (гідропарк), Коростені (вул. Горького), Новограді-Волинському (вул. Богуна).

«В результаті досліджень встановлено, що вода в р. Тетерів у м. Житомирі відповідає санітарним нормам, а в річках Случ та Уж, як і минулого тижня, непридатна для купання, в зв’язку з понаднормовим забрудненням води кишковою паличкою», – йдеться у повідомленні.

Тож у лабораторному центрі рекомендують жителям міст Коростеня та Новограда-Волинського утриматись від купання в зазначених місцях.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 року начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита розповідав про те, що купатися у річці Тетерів не рекомендується: у воді підвищені мікробіологічні показники. 21 червня завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Юрій Лутай запевнив, що вода в річці Тетерів у межах пляжу в житомирському гідропарку відповідає вимогам за мікробіологічними показниками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода лабораторний центр кишкова паличка  
Матеріали по темі