Здоров'я

Виконком затвердив вартість аналізів в комунальних медзакладах Житомира для «немісцевих»

17 July 2019, 10:50

Виконком затвердив тарифи на платні медичні послуги, що надаються трьома медичними комунальними підприємствами Житомирської міської ради.

Такі рішення ухвалили на засіданні 17 липня.

Як пояснила заступниця мера Марія Місюрова, прийняття цих рішень дозволить врегулювати деякі фінансові питання, які стосуються послуг лабораторій. Мер Сергій Сухомлин запевнив, що прийняті рішення – це не введення платних послуг для житомирян.

«Ми не вводимо платні послуги на лікування житомирян. Якщо людина не з Житомира, якщо вона приїхала без направлення від сімейного лікаря і бажає отримати послуги в наших лікарнях, зробити лабораторне дослідження, у неї буде можливість це зробити платно. Разом з цим, житомиряни мають розуміти, що якщо у них є підписана декларація з сімейним лікарем, то ці послуги надаються їм безкоштовно», - пояснив Сухомлин.

Пояснення доповнила керівниця управління охорони здоров’я.

«Ці платні послуги ми плануємо надавати іногороднім, а також ці тарифи потрібні страховим та юридичним компаніям», - зазначила в.о. начальника управління охорони здоров’я Ірина Шкап.

Нижче — скріншоти з додатків до проєктів рішень, які 3 червня 2019 року були оприлюднені на сайті міської ради

Як повідомляв Житомир.info, на весні 2019 року у Житомирі серед користувачів соцмереж почала поширюватися інформація про те, що для тих, хто не підписав декларацію із сімейним лікарем до 1 квітня 2019 року, медичні послуги будуть платними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком лікарня аналіз медицина тариф  
Матеріали по темі