Події

Поблизу Білорусі житомирські прикордонники затримали чоловіків з мотопомпами, які збиралися добувати бурштин

18 July 2019, 16:52

Поблизу державного кордону 18 липня житомирські прикордонники затримали трьох чоловіків, які «УАЗом» та зі знаряддям «промислу» приїхали, очевидно, видобувати бурштин-сирець.

Про це 18 липня Житомир.info повідомили у пресслужбі Житомирського прикордонного загону.

«Сьогодні після опівночі прикордонниками відділу «Овруч» в безпосередній близькості до державного кордону було виявлено автомобіль марки «УАЗ» біля якого знаходилось троє осіб без документів, що посвідчують особу. Чоловіки саме готувалися до можливого видобутку «сонячного каменю» шляхом гідророзмиву ґрунту за допомогою мотопомпи», – йдеться у повідомленні.

Про виявлений факт прикордонники проінформували співробітників Національної поліції.

Згодом в рамках перевірки було встановлено, що затриманими особами є жителі Житомирської та Київської областей.

Автомобіль, мотопомпа на колесах та пристосування для проведення гідророзмивних робіт передали представникам Національної поліції. Вирішується питання щодо внесення відомостей про правопорушення в ЄРДР за ст.240 КК України «Порушення правил охорони або використання надр».

Як повідомляв Житомир.info,10 липня 2019 року в Рівненській області поліцейські зупинили автомобіль, за кермом якого перебував 24-річний житель Житомирської області. Під час огляду правоохоронці знайшли в рюкзаку пакет з 2 кг бурштину-сирцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонники кордон ДПС бурштин  
Матеріали по темі