Місто

Житомир впроваджує STEM-освіту: конкурс і книжки в подарунок лише перший крок

18 July 2019, 17:36

Протягом 17-20 липня на Михайлівській кожну годину проводять конкурси та вікторини для дітей. І навіть дощ не налякав маленьких інтелектуалів – вони змагалися за призи та книжки від найпотужніших видавництв України.

Тематика питань різна – від математичних ребусів до високих технологій. Адже STEM – Science, Technology, Engineering, Math, в перекладі означає науку, технології, інженерію та математику. Освіта за цією системою передбачає формування критичного мислення та навичок дослідницької діяльності. STEM-освіта за допомогою практичних занять демонструє можливість застосування науково-технічних знань в реальному житті, бути більш впевненими у власних можливостях, навчитися йти до власної мети, долати перешкоди, перевіряти свою роботу багато разів, але не зупинятися перед перешкодами.

«У всьому світі зараз зростає попит на висококваліфікованих IT-спеціалістів, які займаються проєктуванням різних систем, ЗD-моделюванням, промисловим дизайном, архітектурою, іншими високими технологіями. Розвиток Житомирського регіону неможливий без таких спеціалістів. А інвестиції прийдуть саме до таких галузей в першу чергу», - зазначає директор Агенції регіонального розвитку Артем Сачук.

Профорієнтаційні бесіди та лекції проводитимуться ще протягом трьох днів на вулиці Михайлівська з 13 години.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс діти Михайлівська  
Матеріали по темі