Влада

​Депутати з третьої спроби зняли з аукціону житомирську перукарню «Усмішка», аби не продавати її за пів ціни

24 July 2019, 16:47

На позачерговій сесії міської ради під час розгляду питання щодо скасування приватизації п’ятьох нежитлових приміщень через відсутність заявок на аукціони один із об'єктів викликав палкі обговорення. Мова йде про перукарню «Усмішка», що знаходиться на проспекті Миру, 23 у Житомирі.

Рішення про скасування приватизації даного приміщення довелося ставити на голосування кілька разів, адже депутати з фракції Блоку Петра Порошенка та колишні депутати «Батьківщини» вирішили його не підтримувати. Своє обурення такому вчинку висловили їхні колеги з Радикальної партії та ВО «Свобода».


«Знаєте, друзі, якщо ми депутати-колеги, то не потрібно думати, що хтось хитріший за когось. Якщо відбуваються якісь ігри, і ви думаєте, що ми і далі будемо в них брати участь, то я, як і Олег Черняхович, не буду брати у цьому участь», - сказала депутатка Житомирської міської ради Ірина Ярмоленко.

Депутат Владислав Пучич звернувся до тих, хто не голосував за проєкт рішення, аби ті пояснили свою позицію, однак у відповідь не почув нічого. На знак протесту представники деяких політичних сил залишили сесійну залу.

Натомість секретарка Житомирської міської ради Наталія Чиж поставила дане питання на повторне голосування - і знову рішення не прийняте.

До трибуни виходить начальниця відділу по управлінню та приватизації комунального майна, яка стала пояснювати депутатам, що ціна приміщення може знизитись вдвічі, якщо ті не проголосують за рішення.

«Система Prozorro продажі автоматично знизила його ціну на 50%. Якщо не буде прийнято рішення про скасування попереднього, аукціон відбудеться 16 числа за ціною нижчою, ніж ми голосували, на 50%. Ціна була 2 мнл 823 тис., а тепер буде 1 млн 411 тис.», - розповідає начальниця відділу по управлінню та приватизації комунального майна Олена Кравчук.

Вирішальним стало третє голосування, в результаті якого 24 депутати підтримали скасування приватизації перукарні «Усмішка»: рішення прийнято.

Ситуацію, яка склалася довкола цього питання, пояснив депутат міської ради Юрій Мойсеєв.

«П’ять об'єктів, які сьогодні виносились на сесію міської ради, зняті з аукціону, чотири - проголосували відразу, а з п’ятим була затримка, тому що частина депутатів вважала, що та ціна, яка є на сьогоднішній день, досить немала для такого об’єкту. Початкова вартість близько 1,5 млн гривень, а до цього його вартість становила 2,8 чи 2,9 млн. Хтось з депутатів вирішив, що це теж немала ціна, враховуючи, що кошти потрібні в бюджет. І розуміємо те, що це аукціон, коли мають відбутися торги, хтось дав більше, а хтось менше. З початком у 1,5 млн ми можемо вийти і до 2 млн і навіть більше. Все залежить від того, скільки буде учасників торгів, тому частина вирішила його все-таки залишити. Але врешті зняли і цей об’єкт», - прокоментував Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, в липні 2019 року не вдалося продати на електронних торгах п’ять приміщень і, за умовами проведення аукціонів, їх ціна зменшилася на 50%. Скасувати проведення аукціонів зі зниженою ціною можна лише рішенням сесії.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2019 року влада Житомира виставила на електронний аукціон п’ять приміщень: 1-2 червня два нежитлових приміщення – 133,9 кв.м. на вулиці Перемоги, 54 зі стартовою ціною 1 млн 621 тис. 53.60 грн; 20,6 кв.м. на вулиці Троянівській, 14 зі стартовою ціною 121 тис. 898.40 грн; 5 червня – 355,6 кв.м. колишнього комунального ЖЕКу №15 по вул. Юрка Тютюнника зі стартовою ціною 3 млн 588 тис. 288 грн; 6 червня – кімнату 12 кв.м. в гуртожитку на площі Польовій, 10 зі стартовою ціною 135 тис. грн; 20 червня – 244,2 кв.м. приміщення перукарні «Усмішка» на проспекті Миру, 23 зі стартовою ціною 2 млн 823 тис. 600 грн.

Житомир.info.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськради перукарня Усмішка аукціон  
Матеріали по темі