Події

​У диких свиней на півночі Житомирської області виявили африканську чуму

25 July 2019, 11:32

У Білокоровицькому лісгоспі Олевського району серед диких свиней виявили африканську чуму.

Про це 24 липня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області інформує про виявлення випадку захворювання серед диких свиней на африканську чуму у 70-му кварталі ДП «Білокоровицький лісгосп» Олевського району Житомирської області». – йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужбою було організовано групу з виїздом на місце, відібрано проби та направлено в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у м. Київ. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу підтвердився діагноз на африканську чуму свиней (звіт про результати дослідження № 009477 п.м./19 від 22.07.2019р.).

«З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 23 липня відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду», - повідомили у відомстві.

Наразі в осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС, ситуація перебуває на контролі головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року на фермі виправної колонії в Бердичеві від африканської чуми здохли троє свиней.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЧС африканська чума свиня  
Матеріали по темі