Новини компаній

​Навіщо потрібен кешбек: дрібничка чи реальна вигода

26 July 2019, 17:03

Інтернет-магазини готові платити за лояльність клієнта. Тому кешбек — хороша можливість заощадити на покупках online, ще й заробити до 10% від витраченої суми. Чи справді це подвійна вигода або отримані копійки виїденого яйця не варті, — розбираємося нижче.

gHvrJnzFv0ZpAJX5jZy5x2h4wiPyawFMYAyuewsSK6zuizHggnAGBuUKjwX8-2WLgrwPJBj1WGHbj3A0YNHTpQb6Xb_h4r5Fc6HLZIsdpmb0LOO-wa9j_zSVzyaie4RYWnxwz4Mz


Cashback: це підмога чи пастка

Програм лояльності багато і кешбек-сервіс — одна з них. Cash back (в перекладі з англ. «гроші назад») є партнером інтернет-магазину. Він заохочує покупців робити покупки і отримує за цю послугу комісію від магазину. А потім ділиться частиною зі своїми клієнтами.

W8zjDvsLBRZaVOU-oNmblXBPRqKxJULaNsTqz0VBJYxkQTxbNpw937T8GhxQp12zfeAUVsB2pI6T3wnCMJuHXvMeweBysC7CwsArvaLZGLZGOtDljQ_kOAy81TGzN4Dwd-PpJnQ4


Таке партнерство є взаємовигідним для всіх сторін в рівній мірі:

  • online-магазин заробляє на обороті від продажів та економить на рекламі;
  • cashback service отримує свій відсоток і ділиться часткою з нього зі своїми клієнтами;
  • покупець, в свою чергу, экономить на покупках і отримує частину грошей від витраченої суми.

У питанні вигоди, бонуси і купони йдуть на другий план. У них інші функції: це чиста програма лояльності, без будь-якого поширення. А в українських кешбеках значні ставки. Багато з них на слуху. Наприклад, Smarty.sale, в якому можна вдало скупитися в більш ніж 1200 магазинах по всьому світові і повернути до 50% від вартості покупки.

Серед них AliExpress, де ви отримуєте 5% з покупки, F.ua (Той Самий Фотос) — 6,4%, Розетка — 4% та інші. Чим більша сума покупки, тим більше повернеться коштів. У кешбек Smarty.sale найнижчий ліміт для виводу фінансів — від 5 грн. Гроші можна перевести на банківську карту або на мобільний рахунок в будь-який момент.

Як заощадити на покупках за допомогою кешбек

Щоб отримувати свій відсоток від покупки, потрібно зареєструватися на cashback. Вам буде доступний особистий кабінет, в якому стануть відображатися всі ваші дії. Як тільки ви авторизуєтесь, переходьте в магазин. Тільки робіть перехід саме через сервіс, інакше гроші не повернуться. Після оплати, на ваш рахунок в особистому кабінеті будуть нараховані кошти, після чого їх можна зняти.

У кожному магазині свої терміни нарахування кешбеку. Вони відображені на сторінці магазину. У більшості з них це відбувається протягом 30 днів. Але якщо взяти той же Смарті сейл, фінанси на рахунок перераховуються швидше — про що свідчать відгуки покупців.

Як заробляти на кешбек

За допомогою реферальної програми «Приведи друга» можна заробляти на покупках своїх друзів без шкоди для них. Для цього потрібно зареєструватися на сервісі. Потім своє персональне посилання передати друзям з проханням зареєструватися на тому ж сервісі. Так ви можете отримувати прибуток разом з ними. Чим більше запросите товаришів, тим більше відсоток. В середньому, виходить до 10% доходу від заробітку друзів.

Чи є вигода від кешбек

Більше 50% всіх покупок ми робимо онлайн. От і рахуйте. Якщо кешбек досягає 5 -10%, то це певною мірою компенсується у ваших витратах. А копійка гривню береже, — тому це корисний сервіс. Особливо для завзятих шопоголіків.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі