Новини компаній

Як правильно підготувати валізу у літак

30 July 2019, 15:30

Літо у розпалі, що говорить про пік сезону відпусток. Не всі проводять вільний час, копирсаючись в машині чи обробляючи сім гектарів городу. Багато хто віддає перевагу подорожам та відпочинку в екзотичних країнах. Тож буде зовсім не зайвим нагадати собі деякі правила підготовки до далекої поїздки літаком. А саме — пакуванню речей. На відміну від інших видів туризму, цей процес може викликати деякі складнощі.

Готуємо валізу правильно

Перше і, напевно, найголовніше — вибрати правильну валізу. Враховуючи особливості перетину кордонів та обмеженню у вазі, валіза має вмістити максимум речей, бути міцною та ергономічною, добре виділятись серед іншого багажу. Саме такі валізи виробляє американська компанія https://samsonite.ua/.

Передусім треба познайомитись з умовами перельоту. Різні авіакомпанії ставлять різні вимоги до ручного вантажу та заборонених до провозу речей. До того ж клас салону літака суттєво впливає на дозволені для провозу речі. Наприклад, квиток другого класу дозволяє брати на борт більше речей без додаткової платні.

Погана ідея здавати в багаж коштовності та гроші, документи та інші цінні речі. Якою золотою не була б авіакомпанія, завжди існує ризик втрати валізи та не завжди є гарантія її повернення або відшкодування. А от обертання багажу плівкою ніколи не буде зайвим, це підвищить безпеку речей при транспортуванні. І ще одне: валіза не має бути забита по вінця. Ніколи не знаєш, який настрій у вантажника і як далеко летітиме валіза при формуванні у багажному відділенні.

І не забудьте сфотографувати на пам'ять вже спаковані валізи. Серйозно. Інколи це допоможе швидко пояснити персоналу аеропорту як саме виглядав втрачений багаж. Показати фото набагато простіше, ніж описувати тонкощі зовнішнього вигляду вашої валізи мовою хінді або навіть іспанською, якої ви не знаєте.

Ось ще декілька порад задля того, аби ваша валіза мала більше шансів зустрітися з вами в пункті призначення:

  1. Треба прибрати з валізи зайву інформацію. Можливо, на валізі вже є наліпки після інших подорожей, а вони дорогі вам як пам'ять? Безжально зривайте їх, тому що при втраті валізи працівник не буде розбиратись з актуальністю штрих-коду та просто відправить її на некоректну адресу.
  2. Персоніфікуємо валізу. Підписування чи маркування багажу власними способами дуже допоможе знайти багаж. Наприклад, до ручки можна прив'язати бирку з позначками, або помістити її між шарами прозорої обгортки.
  3. Звичайно, валіза яскравого кольору з цікавим неординарним дизайном завжди виділятиметься серед сірої маси іншого багажу. Також треба пам'ятати, що маленьку валізу завжди складніше знайти, аніж велику.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі