Події

​Поліція вчетверте за місяць отримала повідомлення про замінування двох житомирських вишів

31 July 2019, 14:02

По обіді 31 липня з двох житомирських вишів евакуюють людей через повідомлення про замінування.

Про це 31 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«31 липня до поліції надійшли повідомлення від адміністрацій двох вищих навчальних закладів обласного центру про отримання близько 13.00 електронних листів із сповіщенням про закладення у приміщеннях ВНЗ вибухівки. За обома адресами виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби ГУНП, кінологи, патрульні та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб», - інформує поліція.

Поліцейські обмежують доступ до потенційно небезпечних територій, проводиться евакуація людей з приміщень закладів. Патрульні поліцейські забезпечують безпеку руху транспорту, фахівці вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП проводять ретельний огляд навколишніх територій та приміщень.

Інформація про події зареєстрована та розпочаті заходи зі встановлення авторів повідомлень, - повідомляє відділ комунікації.

В ГУНП Житомир.info уточнили, що мова йде про інститут медсестринства та Житомирську політехніку, які «мінують» вже вчетверте за місяць. Попереднього разу інформацію перевіряли 23 липня, вибухівки не знайшли, як і в попередні рази – 9 та 15 липня 2019 року.

Доповнено

О 16.35 поліція повідомила, що жодних небезпечних предметів у вказаних вишах не виявлено. Повідомлення про небезпеку традиційно виявилося хибним.

Нагадаємо, 24 липня 2019 житомирська поліція шукала вибухівку в адмінприміщенні облради.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня 2019 евакуювали людей з медінституту та ще кількох вузів. 24 червня 2019 року на електронні адреси трьох вишів – агроекологічного університету, Житомирської політехніки та медінституту – знову надійшли повідомлення про замінування. 9 липня - чергова евакуація з Житомирської політехніки та медичного інституту, повтор - 15 липня. У поліції області стверджували, що до пошуку зловмисників, які розсилають неправдиві повідомлення, підходять зі всією серйозністю не тільки в нашому регіоні, а й в інших областях, де правоохоронців також змушують реагувати на завідомо брехливу інформацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування виш політех медінститут поліція  
Матеріали по темі