Влада

​На зарплату освітян області не вистачає майже 60 млн грн, 30 мільйонів – це недостатність по Житомиру, - Мініч

1 August 2019, 11:39

На зарплати освітян області не вистачає майже 60 млн грн, половина з цих коштів необхідні Житомиру.

Про це на позачерговій сесії Житомирської облради 1 серпня сказав керівник фінансового департаменту облдержадміністрації Леонід Мініч.

«Після затвердження місцевих бюджетів недостатність становила 68,9 млн грн. Для порівняння, у минулому році така недостатність була 116 млн грн. Три громади подали неправильні дані для нарахування субвенції: Романівський район – 8 млн, Барашівська ОТГ та Пулинська ОТГ. Постановою Кабміну були внесені зміни, і на сьогодні недостатність по галузі освіти становить 58,8 млн грн, найбільша недостатність по місту Житомиру – 30 млн грн», - сказав Мініч.

Депутати говорили про те, що вчителі, зокрема, в Лугинському районі, не отримали зарплату за липень та їм не виплачені відпускні.

«Якщо ми говоримо про заборгованість і хто в якій школі конкретно не отримав зарплату – то це ганьба і треба розбиратися. А щодо освітньої субвенції – то там щороку є недостатність. Там, де в районах закрили малокомплектні школи, то там все нормально, і гроші у них є», - сказав заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Про це говорив і Леонід Мініч: заборгованість по виплаті зарплати та невчасна виплата відпускних є в тих районах, де багато малокомплектних шкіл.

Врешті, голова облради Володимир Ширма поставив на голосування пропозицію: дати доручення фіндепартаменту та управлінню освіти з’ясувати ситуацію щодо несвоєчасної виплати зарплати та відпускних вчителям і доповісти депутатам в 10-денний термін. За це проголосували 45 депутатів з 47 присутніх (всього в облраді 64 депутати).

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в Баранівському районі Житомирської області за фактом невиплати вчителям заробітної плати розпочали кримінальне провадження, а голова ОДА Ігор Гундич говорив, що недостатність на виплату зарплати педагогам виникла по 9 районах.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 року Сухомлин преміював житомирських вчителів та директорів за перемогу в конкурсах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата вчитель освіта  
Матеріали по темі