Місто

Жителі разом з екологами обстежують аварійні дерева у сквері на Польовій, інші дерева зрізатися не будуть, - мер Житомира

2 August 2019, 10:16

Для реконструкції скверу біля фонтану на Польовій зріжуть лише аварійні дерева після того, як їх обстежать жителі разом з екологами.

Про це на позачерговому засідання міськвиконкому 2 серпня поінформував мер Сергій Сухомлин.

«Пам’ятаєте, ми на минулому засідання виконкому зняли питання надання згоди на вирізку дерев у сквері біля фонтану «Космонавт». Була зустріч з людьми, зараз вже є ініціативна група, яка зробила у Viber чат, де вони спілкуються з виконавцями (робіт) і головним архітектором цього проєкту, є повна координація. Люди зараз з нашою екологічною службою перевіряють ці аварійні дерева, їх там 7 є. І після того, як вони побачать, що ці дерева дійсно аварійні, то будемо виносити на наступний виконком це рішення. По всім іншим (деревам) прийняте рішення – нічого не зрізується, порозуміння знайдене, реконструкція об’єкту продовжується», - повідомив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, жителі Польової прийшли на засідання виконкому 29 липня 2019 року, аби висловили своє обурення щодо знищення дерев навколо фонтану «Космонавт». На засіданні було вирішено провести виїзну нараду на Польовій 31 липня о 19.00. На цю нараду прийшли більше сотні людей, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити реконструкцію скверу.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року на площі Польовій, 8 розпочали будівництво «Прозорого офісу» в приміщенні Корольовської районної ради. Тендер на реконструкцію адмінбудівлі і створення там ЦНАПу у форматі «Прозорого офісу» виграло житомирське ТОВ «Зодчество ЛТД» з ціновою пропозицією 35 млн 410,7 тис. грн. Роботи мають бути завершені до кінця 2019 року. 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій в «космічному» стилі. На початку червня Кабінет міністрів України затвердив виділення 10,6 млн грн на благоустрій території скверу на Польовій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сквер Польова Сухомлин дерева  
Матеріали по темі