Місто

Житомирські правоохоронці отримали підкріплення: місто патрулюватимуть самостійні наряди нацгвардійців

3 August 2019, 10:17

Нацгвардійці, як додатковий десант правопорядку, віднині самостійно нестимуть службу у м. Житомирі поряд з патрульними та підрозділами ГУНП.

Про це 2 серпня у Facebook повідомив начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Майже півсотні військовослужбовців у складі 13 піших та 2 автопатрулів – вагома підтримка для забезпечення правопорядку та безпеки. Відтак перший інструктаж перед виходом на службу провели за участі усіх підрозділів, які працюють в обласному центрі для безпеки громадян: нацгвардійців, патрульних, спецпризначенців роти поліції ГУНП, Житомирського відділу поліції та поліцейських охорони на базі військової частини 3047», – йдеться у дописі.

Як відомо, військовослужбовці Національної гвардії і раніше патрулювали місто, однак досі вони входили до складу екіпажів поліції. Віднині ж це будуть самостійні патрулі, пояснили Житомир.info у відділі комунікації поліції Житомирської області.

«Працюватимуть 13 піших і 2 автомобільних патрулі – це лише нацгвардійці. Раніше вони патрулювали разом з поліцейськими: один поліцейський, який був старший наряду, – два нацгвардійці. Це буде значна допомога патрульним, які несуть службу на вулицях міста. Адже, коли вони, патрульні, починали працювати, був 21 наряд, а потім їх поступово вивели на траси, і у місті залишилося значно менше екіпажів, яких недостатньо для забезпечення правопорядку. Така ситуація по всій країні. Тому й було прийнято рішення, що Нацгвардія буде нести самостійну службу, адже вони працюють у межах тих же законів, що і поліцейські», – розтлумачили у відділі комунікації.

У відділі комунікації поліції Житомирської області також уточнюють, що загалом до охорони публічного порядку та безпеки планується щодобово залучати 49 нацгвардійців, які працюватимуть у місцях масового відпочинку громадян, поблизу торгівельних та розважальних закладів, а також у залежності від ситуації у районах з найбільшою кількістю зареєстрованих вуличних злочинів.

Службу вони нестимуть п’ять днів на тиждень по шість годин. При ускладненні оперативної обстановки, за якою в онлайн-режимі стежитимуть за допомогою планшетів, підключених до Інформаційного порталу НПУ, час чергування може змінюватися.

Тож нацгвардійці можуть зупиняти транспортні засоби, перевіряти документи, опитувати осіб, здійснювати поверхневу перевірку і огляд. Окрім цього, мають право вимагати від громадян залишити місце або обмежити їм доступ до певної території, обмежити пересування особи, транспортного засобу та інше.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2019 року на Михайлівській у Житомирі складали присягу військові Нацгвардії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нацгвардія патруль наряд  
Матеріали по темі