Події

Жительку Новограда-Волинського та її співмешканця, яких у складі наркобанди затримали в Житомирі, взяли під варту

4 August 2019, 09:59

Чотирьом особам, яких 2 серпня затримали у Житомирі за підозрою у незаконному придбанні та збуті наркотиків, обрали запобіжні заходи, у тому числі двом – тримання під вартою.

Про це 3 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб.

У п’ятницю, 2 серпня 2019 року, чотирьом особам – двом чоловікам та двом жінкам – повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 307 КК України.

3 серпня за погодженням із прокуратурою області, до суду подано клопотання про застосування до чотирьох підозрюваних запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

«Ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира до двох осіб, жительки міста Новограда-Волинського та її співмешканця, основних постачальників наркосировини, застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. До інших фігурантів, розповсюджувачки макової соломки та перевізника, відповідно, домашній арешт у нічну пору доби та особисте зобов’язання», – йдеться у повідомленні.

Нині встановлено, що група осіб, 44-63 років, жителі міста Житомира та області, налагодили мережу незаконної купівлі та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, у тому числі – макової соломки.

Викрили торговців наркосировини, відразу після збуту декілька сотень стаканів макової соломки, працівники Управління протидії наркозлочинності та слідчого управління ГУНП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Наразі у справі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, здійснюються необхідні слідчі дії з метою встановлення причетності підозрюваних до інших фактів протиправної діяльності.

Дії, кваліфіковані за ч. 2 ст. 307 КК України, караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня працівники Управління протидії наркозлочинності та слідчі обласного главку поліції за участі бійців КОРДу затримали чотирьох осіб, обґрунтовано підозрюваних у розповсюдженні наркотиків на території Житомирської області. Двоє чоловіків та двоє жінок є членами стійкого злочинного угрупування, яке, за інформацією поліції, близько року займалось продажем метадону, опію та макової соломи. У підозрюваних вилучили наркотики, виручену готівку 100 тис грн, автомобілі, телефони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура наркотики наркоугрупування  
Матеріали по темі