Події

​Прокуратура на 8,5 млн грн оштрафувала Житомирський бронетанковий завод за невиконання оборонних замовлень

8 August 2019, 15:44

Військова прокуратура стягнула майже 9 млн грн штрафів з двох державних підприємства за невиконання оборонних замовлень.

Про це 8 серпня повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військова прокуратура Центрального регіону відстояла в суді інтереси держави – з ДП «Житомирський бронетанковий завод» стягнуто 8,5 мільйонів гривень, з «Спецтехноекспорту» - 354 тисячі гривень. Так, у липні 2019 року Господарський суд м. Києва задовольнив позов військової прокуратури Центрального регіону України в інтересах Міністерства оборони України до державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод». За невиконання своєчасно державного контракту за оборонним замовленням про виготовлення та поставку продукції, на користь оборонного відомства стягнуто штрафні санкції на суму 8,5 млн грн», - інформує пресслужба.

Також за принципової позиції військової прокуратури регіону накладені санкції на дочірнє підприємство ДК «Укрспецекспорт» - Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт». За зрив поставок для Міноборони парашутних систем підприємство заплатить до бюджету 354 тис грн. Таке рішення ухвалив Господарський суд м. Києва 7 серпня 2019 року.

Зауважимо, що станом на 21 липня 2019 року керівником ДП «Житомирський бронетанковий завод» значився Ігор Пшенічний, а зараз ообов'язки директора виконує Громов Сергій Анатолійович.

Нагадаємо, 19 липня 2019 року заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-майор Cергій Кривонос заявив, що Житомирський бронетанковий завод отримає нове керівництво.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2019 управління Служби безпеки України в Житомирській області здійснювало досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, яке стосується розтрати коштів службовими особами Житомирського бронетанкового заводу. У травні 2019 на ДП «Житомирський бронетанковий завод» призупинили роботу цеху з виробництва корпусів БТР-4, директора Ігоря Пшеничного тимчасово відсторонили від обов’язків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронетанковий завод прокуратура штраф  
Матеріали по темі