Новини компаній

Як надійно захистити свій будинок

12 August 2019, 15:19

Будинок повинен бути найбезпечнішим місцем для нас, без перебільшення, нашої фортецею. Кількість крадіжок в країні обчислюється десятками тисяч, і продовжує неухильно рости, тому не слід відкладати в дальній кут питання захисту житла. Броньовані двері, надійні замки, решітки на вікнах - це не розкіш, а необхідний сьогодні мінімум.

Згідно зі статистикою, найпоширенішими способами проникнення в житло є:

  • відкриття замку за допомогою його злому або підбору ключа;
  • через вікна, кватирки і балкони;
  • зламування дверей.

Розуміння ключових вразливих зон, через які в квартиру потрапляють зловмисники, дозволяє спланувати і реалізувати ефективну політику забезпечення захисту будинку.

Ефективні способи захисту житла

  1. Вхідні двері - основний шлях проникнення в житло грабіжників. Чим більше часу необхідно для її злому, тим вище ймовірність того, що зловмисники через більш високі ризики відмовляться від ідеї проникнення. У разі спроби пограбування, вище шанс, що злочинці будуть почуті і спіймані.

Броньовані двері зі сталі є найбільш надійними: найменше схильні до деформації, їх складніше розрізати або виламати. Товщина сталевих листів повинна бути не менше 2 мм. Від цього критерію залежить міцність полотна. Сталь може бути як з зовнішньої, так і з внутрішньої сторони. Більш надійний другий варіант, що відображається на його вартості.

  1. Завдання встановити такі замки, які потребують максимально багато часу на своє відкриття. Як правило, злочинці дуже поспішають і не можуть дозволити собі перебувати біля чужого житла довго. Виходячи з цього, правильніше поставити два замки неподібні одне до одного хитрими механізмами.

Фахівці з безпеки рекомендують додатково використовувати ланцюжок або засув з внутрішньої сторони дверей.

  1. Вікна входять в основні вразливі місця в квартирі. Слід вжити додаткових заходів щодо їх захисту тоді, коли житло розташоване на 1-му, 2-му чи останньому поверсі. У разі, якщо поруч з ними знаходяться дах поруч розташованої будівлі, пожежна драбина, дерево і т.д. Якщо є загальний балкон.

Для захисту вікон від проникнення використовують такі методи:

  • монтаж решіток - це самий надійний і доступний варіант захисту;
  • використання захисних рольставен, які є альтернативою грат;
  • бронювання скла спеціальною плівкою, яка робить їх стійкими до фізичного впливу;
  • використання захисної фурнітури.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі