Місто

У Житомирі провели «попереджувальну» акцію через відмінені маршрути та погрожують перекрити дорогу на добу

16 August 2019, 13:02

Жителі мікрорайону Крошня 16 серпня об 11-ій годині вийшли на анонсовану акцію протесту. На 15 хвилин люди перекрили дорогу по вулиці Покровській. Головна вимога людей – повернути попередні схеми та графіки руху, які діяли до 6 серпня.

По обидві сторони від залізничного переїзду утворилися затори. Водії авто та люди, які їхали у громадському транспорті, таку акцію не підтримали. Протестуючі запевнили: якщо місцева влада не почує їх вимоги, вони знову перекриють дорогу, але вже на добу.

«Ми проводимо протестну акцію, аби привернути увагу ЗМІ та громадян та особливо міської ради, аби повернути ті маршрути, які були до 6 серпня включно, – 53, 53А, 110 та 10. Проблема у тому, що міська рада «‎порішала»‎ для нас без нас. Потрібно спочатку проконсультуватися з громадою, а потім приймати рішення. Думаю, ця акція не остання, якщо нас не почують. До наступної п'ятниці ми даємо час на вирішення цього питання, а далі – День Незалежності, буде веселіше – у нас акції будуть»‎, – каже голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза.


Водії перекриттям руху обурюються.

«‎Треба перекривати маршруткам дорогу, а не усім машинам. Ми зараз їдемо у Київ, у нас літак, і що нам робити. До чого ми до цих перекривань», – обурюється водій Антон.

А протестувальники кажуть, що це лише попередження та обіцяють перекрити дорогу на добу, якщо влада не виконає їх вимоги.

«Це попередження. Якщо нічого не змінять будемо перекривати на добу, тому що одні їздять безкоштовно, а я живу біля смітника з дітьми і маю сплачувати за проїзд. Ми просимо щоб нам хоча б одну 53 повернули», – каже учасниця акції протесту Галина.

«‎Ми не згодні, що міська рада прийняла рішення забрати у нас маршрути, за допомогою яких можна було дістатися у будь-який кінець міста. Не можливо дістатися до Великої Бердичівської, я маю з дитиною йти пів годити пішки», – ділиться Тетяна.‎

Нагадаємо, 15 серпня у Житомирській міській раді відбулися громадські обговорення щодо проблеми транспортного забезпечення мікрорайону Крошня: люди вимагали повернути маршрутів № 53 та 53А. Врешті, громада повідомила, що 16 серпня перекриватиме дорогу на вулиці Покровській, біля залізничного переїзду, щоби домогтися повернення скасованих маршрутів.

Як повідомляв Житомир.info, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня 2019 року на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

11 серпня голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза повідомив, що під зверненням до мера Житомира з вимогою повернути на Крошню автобусні маршрути №53 та №53А підписалися майже 700 людей.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крошня маршрут №53  
Матеріали по темі