Події

На Мальованці у Житомирі під час пожежі у будинку вибухнув балон з фарбою, 14-річний хлопець отримав опіки

16 August 2019, 14:12

Під час пожежі у приватному будинку в Житомирі підліток отримав опіки обличчя і шиї.

Про це 16 серпня повідомила пресслужба Управління ДСНС України у Житомирській області.

15 серпня, о 17:03, до служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку на п’ять господарів. На місце події виїхало відділення рятувальників частини спеціальної техніки.

Рятувальники побачили, що вогонь охопив мансардний поверх та покрівлю над однією з квартир. Загоряння вже поширилося на покрівлю суміжної квартири. Керівник гасіння пожежі залучив на допомогу ще два відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 8-тонну автоцистерну частини спеціальної техніки.

«Сили вогнеборців були одночасно зосередженні на гасінні полум’я та захисті неушкодженої частини будівлі. Сильне задимлення ускладнювало роботу фахівців. Для захисту органів зору та дихання вони використовували апарати на стисненому повітрі. О 17:29 пожежу локалізовано. Аби запобігти повторному загорянню, тривалий час рятувальники розбирали та проливали дерев’яні конструкції будинку. Пожежу ліквідовано о 18:27. Бійці ДСНС не допустили розповсюдження вогню на перший поверх квартири та на інші оселі. Вогнем знищено мансарду, частину покрівлі та домашні речі», – пише пресслужба Управління ДСНС.

Рятувальники з’ясували, що пожежу виявили підлітки. Зі слів хлопців, вони були вдома і відчули запах диму. Коли піднялися на вищий поверх, то побачили вогонь в одному із приміщень. Там якраз проводився ремонт і зберігалися будівельні та лакофарбові матеріали. Доки 16-річний хлопець викликав вогнеборців, його 14-річний брат намагався загасити пожежу підручними засобами. В цей момент вибухнув аерозольний балон. Внаслідок цього менший хлопець отримав опіки обличчя, шиї, частково верхніх та нижніх кінцівок. Медики госпіталізували його до опікового відділення обласної лікарні.

На ліквідацію надзвичайної події залучалося 16 чоловік особового складу та 4 пожежні автомобілі. Причина пожежі, а також усі обставини встановлюються.

У Facebook Управління ДСНС у Житомирській області повідомило, що подія сталася у мікрорайоні Мальованка.

У пресслужбі в коментарі Житомир.info уточнили, що під час пожежі вибухнув лакофарбовий аерозольний балон.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня 2019 року на вулиці Селецькій у Житомирі горіли одразу три балкони розташованих одна над одною квартир. Мешканців сусідніх осель евакуювали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Мальованка  
Матеріали по темі