Події

​Уночі в центрі Житомира затримали банду, яка обкрадала офіси, ломбарди та обмінники

17 August 2019, 17:09

У Житомирі поліцейські затримали під час чергової крадіжки групу офісних злодіїв.

Про це 17 серпня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«16 серпня уночі оперативники кримінальної поліції та бійці КОРДу Житомирщини затримали трьох чоловіків, які обґрунтовано підозрюються у причетності до низки крадіжок з офісів підприємств, ломбардів, обмінних пунктів тощо. За наявною інформацією, група діяла і в сусідніх областях. Нині затриманих взято під варту з можливістю внесення застави», - повідомили в поліції.

Злочинну групу поліцейські викрили під час вчинення чергового злочину – спроби крадіжки з пункту обміну валют в центрі Житомира. Безпосередній виконавець проник на територію, що охороняється, та намагався зламати захисні ролети для проникнення у приміщення. Йому завадили патрульні, які прибули за викликом по спецлінії «102».

Ще двох учасників групи затримали поліцейські кримінальної поліції та бійці КОРДу неподалік. Чоловіки спостерігали за ситуацією та зв’язувались із виконавцем у разі небезпеки за допомогою радіозв’язку.

Під час огляду у членів банди вилучено цифрові радіостанції з гарнітурою, рукавички, балаклави, ліхтарики, пневматичний пристрій для відкриття дверей та інше.

«За нашою інформацією, ці троє чоловіків спеціалізувались на крадіжках з офісів, магазинів та ломбардів не лише на території нашої, а й сусідніх областей - загалом до десятка епізодів упродовж червня-серпня 2019. За крадіжками, які учинені на Житомирщині, сума завданих власникам збитків – майже 400 тисяч гривень», - прокоментував начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Нині досудове розслідування вказаних фактів проводиться за ч.3 та ч.4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Проводяться необхідні слідчо-розшукові заходи, у тому числі обшуки за місцями проживання затриманих у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України чоловіків.

Після оголошення підозри у вчиненому їм визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 370, 230 та 130 тисяч гривень відповідно.

«Двоє із трьох затриманих раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини, усі вони є житомирянами, 1997, 1978 та 1974 років народження», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, поліція шукає невідомого, який в ніч з 13 на 14 серпня обікрав церкву на території монастиря в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, за один вечір, 21 лютого 2019, у Житомирі сталося два розбійних напади зі схожими обставинами: спершу люди в масках і зі зброєю пограбували приватний торговельний офіс, а потім вдерлися до ювелірної майстерні, зв’язали майстра і забрали заготовки. За кілька днів поліція затримала одного з трьох учасників банди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка ломбард обмінник банда  
Матеріали по темі