Події

У Новоград-Волинському районі підлітки винесли з двох магазинів касу і продукти

27 August 2019, 12:32

У Новоград-Волинському районі Житомирської області підлітки обікрали два продуктових магазини.

Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Житомирської області від 27 серпня.

Про візит невідомих до зачиненого торговельного закладу на околиці міста Новограда-Волинського власниця дізналась уранці 19 серпня. У приміщенні вона застала безлад, помітила відсутність товарів на полицях і зникнення з каси 800 гривень. Про злочин жінка повідомила до поліції.

Правоохоронці встановили, що невідомі проникли до магазину вночі, попередньо витягнувши віконне скло.

«Аналогічний випадок стався вже за кілька днів у с. Пилиповичах. Про це правоохоронців сповістила також власниця сільського магазина. Потрапити у приміщення зловмисникам не склало труднощів, оскільки торговельний заклад перебував у процесі ремонту і частина даху не була перекрита. Цим і скористались невідомі, спустошивши касу на 4 тисячі гривень і прихопивши разом продукти харчування», – інформують у відділі комунікації поліції.

Як повідомив заступник начальника Новоград-Волинського відділу поліції Олександр Вовченко, у результаті вжитих необхідних заходів дільничні офіцери поліції викрили осіб, причетних до обох фактів. Ними є двоє односельчан віком 15 та 16 років, які у присутності батьків зізнались у скоєному. Сума збитку для обох крамниць склала близько 15 тисяч гривень. Частину викраденого поліцейські знайшли за місцем проживання одного зі спритників. Решту хлопці використали на власний розсуд.

Нині за обома фактами розпочаті і тривають кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За подібні протиправні діяння чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року відділ комунікації поліції Житомирської області інформував, що у селищі Черняхів Житомирської області 20-річний продавець магазину зімітував пограбування цього ж магазину, щоб заволодіти виручкою у 107 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка магазин Новоград-Волинський район  
Матеріали по темі