Суспільство

У райцентрі Житомирської області відтворили військово-історичні події Другої світової війни – з вибухами, димом і вогнем

28 August 2019, 10:51

25 серпня на Городищанському кладовищі у райцентрі Малин Житомирської області відбулося перепоховання останків воїнів часів Другої світової війни, загиблих в оборонних боях за Малин 1941 року.

Про це Житомир.info повідомило Історико-патріотичне об’єднання «Пошук». Тут зазначають: перезахоронення решток було невід’ємною частиною комплексного заходу, до якого увійшло, власне, саме перепоховання і реконструкція подій Другої світової.

А сайт ІнфоМалин повідомляв, що на Городищанському кладовищі вічний спочинок знайшли 32 воїни.

«Гідне вшанування героїв стало можливим завдяки зусиллям пошуковців об’єднання «Вертикаль» та історико-пошукового об’єднання «Невідомий солдат». Ними знайдено останки 32 загиблих. Й імена шістьох із них встановлено», – йдеться у повідомленні.

Фото ІнфоМалин

Наступного ж дня, 26 серпня у Малині відбулася військово-історична реконструкція подій початку Другої світової війни з вибухами, вогнем і димом.

«26 серпня у мікрорайоні Городищ відбудеться військово-історична реконструкція подій початку Другої світової війни у Малині між частинами Вермахту РСЧА з використанням холостих патронів та світло-шумових макетів (відтворення вибухів). Орієнтовна кількість учасників – до ста осіб», – анонсували організаторів дійства – об’єднання «Вертикаль» та історико-пошукове об’єднання «Невідомий солдат».

Як повідомляв Житомир.info, з 19 по 21 липня на території села Шумськ, що неподалік Житомира, на місці масового вбивства цивільних людей в період становлення радянської влади пошуківці знайшли рештки 29 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ІПО "Пошук" пошуківці перепоховання  
Матеріали по темі