Місто

Близько 500 людей у Житомирі долучилися до забігу пам'яті Героїв України

29 August 2019, 19:41

Близько 500 людей долучилися до всеукраїнської акції «‎Шаную воїнів, біжу за Героїв України»‎. Родичі загиблих, АТОвці, військовослужбовці, представники спортивних шкіл та небайдужі містяни разом пробігли у знак пам'яті тих, хто боронив цілісність Держави на сході країни. Забіг присвятили Дню пам'яті захисників.

«Сьогодні у Житомирі стартував забіг пам'яті. Забіг пам'яті розпочався в України з 25 серпня та об'єднав багато міст України. Ми вирішили, що проведемо цей захід саме 29 серпня – у день Іловайської трагедії, а також цей день об'єднає дві трагічні події. Багато хто прийшов організовано, наприклад, військові частини», – розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.


Першими стартували матері загиблих військовослужбовців. Жінки розповіли, що вирішили бігти, аби їхніх дітей не забули.

«Цим пробігом ми будемо шанувати кожного Героя, будемо їх пам'ятати та бігти до кінця», – говорить Наталія Дульчик.

«Сьогодні – День Героя. Кожна мама для своєї дитини зробить усе. Ми їх не вберегли. Заради них ми піднялися на Говерлу. Найголовніше – щоб їх пам'ятали. Будемо бігти. Головне, аби усі пам'ятали, завдяки кому живуть під мирним небом», – каже Світлана Абрамович.

Усі учасники подолали дистанцію в півтора кілометра та дійшли до фінішу зі слова «Слава Україні!Героям Слава!».

Фоторепортаж з акції «‎Шаную воїнів, біжу за Героїв України» дивіться тут.

Як повідомляв Спортивний Житомир, 24 травня 2018 року у Житомиря відбувся забіг по Шодуарівських сходах в рамках Дня Героя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті забіг "Шаную воїнів біжу за Героїв України" акція  
Матеріали по темі