Суспільство

​У вересні над лісами Житомирської області з літаків розкидатимуть брикети проти сказу

30 August 2019, 13:15

З 5 по 20 вересня в Житомирській області триватиме осіння кампанія пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин: вовків, лисиць та безпритульних собак.

Про це 30 серпня попередив сайт ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ ДПСС в Житомирській області інформують мешканців Житомирщини про початок проведення осінньої кампанії пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин (вовків, лисиць, в т.ч. безпритульних собак). Зазначена кампанія проводитиметься відповідно до Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України № 70 від 28 серпня 2019 р. (…) протягом вересня-жовтня», - інформують у Держпродспоживслужбі.

Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину, буде здійснюватись повітряним методом (літаками, гелікоптерами) з аеродрому в місті Малин. Загалом у Житомирській області кампанія розпочнеться орієнтовно 5 вересня і триватиме по 20 вересня, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році кампанія з вакцинації шляхом приманок почалася 10 вересня. Тоді зазначалося, що на 1 кв. км площі потрапляє близько 20 брикетів-приманок. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м'ясокісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

«Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Тож грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик», - розповідали фахівці у 2018 році.

Як повідомляв Житомир.info, за 6 місяців 2019 року в Житомирській області на сказ захворіли 29 тварин в 29 населений пунктах. Зокрема, сім’я з двома дітьми лікувалася через скаженого хом’яка, купленого на Житньому ринку в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина брикет Держпродспоживслужба сказ  
Матеріали по темі