Влада

На нараді в Житомирській ОДА говорили про незаконну вирубку лісів та аудит, Курінський також виступав

3 September 2019, 18:12

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко разом з головою облради Володимиром Ширмою провів 3 вересня нараду з питання посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів з метою протидії незаконним рубкам та запровадження електронного обліку деревини у форматі відкритих даних.

Про нараду за участі представників лісомисливських управлінь, правоохоронних, фіскальних та митних органів області інформує пресслужба ОДА.

«Сподіваюсь на конструктивну та продуктивну роботу під час наради. Лісова промисловість для Житомирщини є однією з основних. Незаконні вирубки лісів маємо припинити, розібратися в тіньових схемах та спільно з вами зрушити з мертвої точки аудит лісової галузі», – сказав Віталій Бунечко.

Голова ОДА також нагадав, що ще під час його представлення на посаду він ініціював аудит усіх лісгоспів на Житомирщині. Зміни у цій галузі мають розпочатися з державного рівня і продовжуватися далі на обласному. До перевірок активно долучатимуть правоохоронні органи.

«За інформацією виступаючих на нараді, на Житомирщині є проблема незаконної вирубки лісів, а також експорту деревного вугілля. Через вчинення правопорушень в лісовій галузі місцеві бюджети недоотримують податки, жителі – заробітні плати, легальні підприємці – прибутки. Має бути перевірка всіх деревообробних підприємств на території області. Також голова ОДА доручив учасникам наради надати до облдержадміністрації свої пропозиції з даного питання для подальшого опрацювання. Після чого узагальнені матеріали щодо змін в законодавстві направлять до органів центральної влади», - інформує ОДА.

Пресслужба обласної ради зазначає, що на нараді виступив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський, який «поінформував присутніх про принципи роботи й інструменти боротьби з крадіями лісу та наголосив на важливості запровадження електронного обліку деревини у всіх лісгоспах області».

Довідка облради: президент підписав 9 липня Указ № 511/2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів». Згідно з Указом до 1 листопада має бути запроваджено електронний облік деревини та забезпечено доступ до інформації про обіг деревини у форматі відкритих даних. Також у документі йде мова про те, що Кабінет Міністрів має підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект, який удосконалить систему управління лісовою галуззю, а також спрямований на боротьбу з незаконним обігом деревини і, відповідно, раціональне використання лісових ресурсів. Крім того встановлюється порядок проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів. Також у законопроєкті має бути передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність за неподання, несвоєчасне подання, подання завідомо недостовірної інформації до єдиної державної системи електронного обліку деревини.

Нагадаємо, 12 серпня на нараді з питань незаконного видобутку бурштину в Олевську президент Володимир Зеленський заявив, що Андрій Курінський – у схемі щодо незаконного видобутку бурштину, і він має звільнитися. 13 серпня у Facebook Курінський оприлюднив свою заяву на звільнення, написану 12.08.2019 р., та відкритий лист президенту Зеленському.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року новопризначений очільник Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявив, що хоче ініціювати аудит всіх лісових господарств області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА ліс Бунечко облрада Курінський лісгосп  
Матеріали по темі