Місто

Влада Житомира збирається звернутися до ДАБІ щодо призупинення будівництва багатоповерхівки на вулиці Герої Крут

4 September 2019, 14:42

На засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 4 серпня прийшли жителі будинків на вулиці Герої Крут, які обурюються будівництвом дев`ятиповерхового житлового будинку. На їх думку, забудова не відповідає будівельним нормам та може зруйнувати старі будинки.

Члени виконавчого комітету дорікнули жителям, що ті й самі порушили закон побудувавши гаражі. Люди свою провину визнали та запропонували компроміс.

«У минулому році ми приходили до пана Сухомлина, і він дав наказ припинити тимчасово забудову. У червні цього року сесія поновила їм договір оренди. Ми даємо слово: якщо припинять забудову – ми приберемо гаражі та за свої кошти будуємо дитячій майданчик», – говорить жителька вулиці Герої Крут Світлана.


Зрештою виконком знайшов законне рішення, як врегулювати ситуацію, та підтримав людей.

«Пропоную підтримати пропозиція Півоварової Світлани: доручити профільному заступнику та керівнику робочої групи звернутися до обласної ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції – ред.)», – говорить заступник міського голови Марія Місюрова.

Після прийняття рішення сварка між жителями вулиці Герої Крут та представниками забудовника продовжилася у коридорі. Один з представників забудовника намагався довести людям, що вони дотримуються усіх норм будівництва.

«Отримані документи законним шляхом. Ми не почали проводити там якісь роботи, ми проводили лише світло та почистили земельну ділянку від сміття. Сьогодні ми з вами не межуємо, у нас витримані усі норми ДБН», – запевнив представник забудовника.

Місцеві жителі у свою чергу розповіли, що задоволені рішенням виконкому, а будівництво багатоповерхівки саме на цій території підтримувати не будуть.

«Будівництво буде в 10 метрів від моїх ділянок та менш ніж в 20 метрах від садочка. Там і так вже насичено людьми, що нема де яблуку впасти. Є багато територій, де можна будуватися. Чого сьогодні не слухати людей заради одного забудовника?», – обурюється жителька вулиці Героїв Крут Анна.

Нагадаємо, 8 липня люди протестували проти зведення дев’ятиповерхівки на земельній ділянці, що на вулиці Героїв Крут, 51.

Як повідомляв Житомир.info, на засідання 4 вересня виконком затвердив план заходів святкування Дня Житомира у 2019 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком забудова будинок вул.Героїв Крут  
Матеріали по темі