Події

​З колонії на Львівщині втекли киянин та житель Житомирського району: під час затримання поранили поліцейського

5 September 2019, 11:12

3 вересня на Львівщині втекли двоє засуджених: 20-річний киянин та 26-річний мешканець села Лука Житомирського району. Вже наступного дня чоловіків виявили і відбулось їх затримання, під час якого один з втікачів наніс ножове поранення поліцейському.

Про це 4 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області.

«3 вересня близько 17.45 до поліції надійшло повідомлення про втечу з місць позбавлення волі, розташованого в одному з сіл Миколаївського району на Львівщині двох засуджених. Один з втікачів – 20-річний уродженець Києва, інший – 26-річний мешканець Житомирської області. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років», - повідомили вранці 4 вересня в поліції Львівщини..

А вже надвечір того ж дня надійшло повідомлення про затримання втікачів та поранення поліцейського.

«Працівник Жидачівського відділення поліції Олег Франків отримав проникаюче ножове поранення грудної клітини, затримуючи двох засуджених, котрі втекли з виправної колонії. Подія сталась 4 вересня близько 19.30 в одному з сіл Жидачівського району», - повідомили в поліції.

Поліцейський-водій чергової частини Жидачівського відділення поліції сержант поліції Олег Франків, перебуваючи поза службою, побачив біля мосту через річку Стрий неподалік села Межиріччя двох чоловіків, котрі підпадали під орієнтування на засуджених, які 3 вересня втекли з Миколаївської виправної колонії.

Поліцейський повідомив про незнайомців у відділок поліції, а сам підійшов до них, представився та запропонував пройти з ним у відділення поліції для встановлення осіб.

Чоловіки відмовились і Олег Франків прийняв рішення про їх затримання. Зловмисники почали чинити опір і один із них завдав сержанту поліції удар ножем у ліву сторону грудної клітини, спричинивши проникаюче поранення.

«Працівники Жидачівського відділення поліції, котрі негайно прибули на місце події, затримали зловмисників. Ними дійсно виявились засуджені 20-річний киянин та 26-річний мешканець Житомирської області, котрі напередодні втекли з Миколаївської виправної колонії. Поранений правоохоронець госпіталізований, його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий», - додали правоохоронці.

Напередодні на сторінці Оперативний був опублікований допис з орієнтуваннями на втікачів ДУ «Миколаївська виправна колонія №50», які виконували оплачувані роботи за межами установи, а саме на заводі ТзОВ «Львівський сад».

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року з Бердичівської виправної колонії втік засуджений за розбій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: втеча колонія затримання поранення Львів засуджений  
Матеріали по темі