Влада

Затриманий на хабарі заступник директора департаменту Житомирської міської ради повернувся на роботу за рішенням суду

5 September 2019, 18:46

Затриманий на хабарі Євген Баренко повернувся до роботи заступником директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради.

Ухвалою від 19 червня 2019 року суддя Корольовського районного суду м.Житомира Юрій Драч скасував відсторонення від посади.

«Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира 23 квітня 2019 року щодо обвинуваченого ОСОБА_1 (Євген Баренко – ред.) застосовано запобіжний захід у виді відсторонення від посади заступника директора Департаменту реєстрації Житомирської міської ради начальника відділу державної реєстрації речових прав строком на два місяці, до 23 червня 2019 року. Захисник Башинський С.Ф. в інтересах ОСОБА_1 подав письмове клопотання про скасування запобіжного заходу у виді відсторонення від посади. Захисник обвинуваченого ОСОБА_1 адвокат Шолодько М.М. підтримала клопотання свого підзахисного та вказала, що на даний час відпала потреба у відстороненні ОСОБА_1 від посади, оскільки відсутні будь які ризики на які вказувало слідство. Прокурор заперечив проти задоволення клопотання про скасування запобіжного заходу у виді відсторонення від посади, вважає його безпідставним», - йдеться в матеріалах суду.

Заслухавши клопотання обвинуваченого, думку прокурора, захисника, суддя вирішив, що клопотання обвинуваченого обґрунтоване та підлягає до задоволення.

В день ухвалення рішення в.о. мера Світлана Ольшанська підписала розпорядження про скасування відсторонення Євгена Баренка від посади заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради.


Нагадаємо, розпорядженням мера Сергія Сухомлина від 17 квітня 2019 року Євгена Баренка було відсторонено з посади заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради з 18 квітня 2019 року. 26 червня Сухомлин розпорядився скасувати відстороненому від посади заступнику директора департаменту реєстрації надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 50%.

Крім того, ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м.Житомира від 13 червня було продовжено строк тримання підозрюваного Баренка під домашнім арештом у межах строку досудового розслідування – до 13.08.2019 року включно, але змінено режим запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у визначений період доби – з 21.00 год. по 07.00 год. наступного дня.

9 серпня Корольовський райсуд розглядав клопотання прокурора про продовження цього запобіжного заходу ще на два місяці й вирішив продовжити лише до 18.08.2019 р. включно – в межах строку досудового розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, 17 квітня 2019 року під час отримання хабаря у 1800 доларів США затримали заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради та його посередника, які вимагали «винагороду» за реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Баренко міськрада суд реєстратор 
Матеріали по темі