Суспільство

​У Житомирській області закінчилась заборона на вилов раків, упродовж якої рибоохорона виявила 35 порушників

6 September 2019, 16:25

6 вересня 2019 року закінчилась заборона на лов раків у водоймах Житомирської області. Тобто, відсьогодні раків можна ловити згідно з правилами рибальства.

Про це 6 вересня повідомили в пресслужбі управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області, проте нагадали, що не слід забувати про правила любительського і спортивного рибальства в незаборонений час.

«Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства в незаборонений час діє обмеження на вилов раків. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше, ніж 10 см. За одну добу перебування на водоймі загального користування особі дозволено впіймати 30 екз. раків. При цьому вилов можна проводити ручним збиранням, раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом». Використовувати можна не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування», - повідомили в Держагентстві рибного господарства.

Особи, які порушуватимуть дані правила, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дана стаття передбачає накладання штрафу у розмірі від 34 до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

За період другої линьки раків, тобто з 15 липня по 5 вересня, рибоохоронним патрулем Житомирщини зафіксовано 35 випадків правопорушення щодо їх незаконного вилову, 25 з них – грубі порушення.

Сума завданих збитків внаслідок грубих порушень склала 25 842 грн. Державними інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля на правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення (ч. 4 ст 85 КУпАП). Матеріали по цим справам направлені до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством.

«Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області закликає не нехтувати даними правилами. У разі виявлення порушення – прохання оперативно повідомляти про це за номерами телефону «гарячої лінії» патруля: (067) 414-60-74 або (0412) 24-57-81», - повідомили в управлінні.

Нагадаємо, з 15 липня і до кінця літа в Житомирській області діяла заборона на вилов раків.

Як повідомляв Житомир.infо, на початку червня 2019 року на річці Случ у Новоград-Волинському районі зловили двох молодиків, які попри заборону, збирали раків.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рак заборона рибоохорона  
Матеріали по темі