Події

​Водія фури, з вини якого загинув юнак з Житомирської області й травмувалися п’ятеро молодих людей, узяли під домашній арешт

11 September 2019, 16:38

Водій, через маневр якого на трасі в Житомирській області загинула людина та п’ятеро травмувалися, перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Про це 11 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення водієм Правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та тілесні ушкодження п’ятьом іншим. Водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України. Також суд розглянув клопотання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира чоловікові застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб», - поінформувала пресслужба.

Досудове розслідування встановило обставини, за яких 5 вересня 2019 року на 117 км автодороги Київ-Чоп, поблизу села Мартинівка Пулинського району Житомирської області, сталася смертельна дорожньо-транспортна подія.

«Так, 26-річний житель міста Хмельницького, керуючи автопоїздом Volvo з напівпричепом, здійснюючи розворот, порушив Правила дорожнього руху. Зокрема, перед початком маневру розвороту не надав переваги зустрічному транспорту, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся із автомобілем Audi. Унаслідок зіткнення водій легковика отримав тілесні ушкодження, від яких загинув. Ще п’ять пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління ГУНП в області. Санкція статті передбачає покарання у виді ув’язнення від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 5 вересня 2019 на трасі Київ-Чоп поблизу повороту на смт Пулини трапилась смертельна дорожньо-транспортна пригода. Загиблого водія та травмованих пасажирів з понівеченої автівки діставали рятувальники. Загиблому був 21 рік, за даними коментаторів під публікацією на нашому сайті, він був братом нареченого, якого затисло конструкціями. Також травмувалися наречена та її подружки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дтп загиблий прокуратура  
Матеріали по темі