Суспільство

Підліток, який з річки Кам’янка у Житомирі врятував двох малюків, отримав нагороду від президента

17 September 2019, 15:26

17 вересня в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника у Маріїнському палаці в Києві відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2019 року». Серед лауреатів – житомирський ліцеїст.

Про нагородження Героїв-рятувальників 17 вересня повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Сьогодні десять сміливих та небайдужих українців отримали від глави держави Володимира Зеленського цінний подарунок та диплом лауреата Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна», – йдеться у повідомленні.

«За інших обставин вони б ніколи й не зустрілися у реальному житті. Проте надзвичайні вчинки та найкращі людські якості назавжди об’єднали їх усіх в одну міцну команду – команду справжніх Героїв. На ваші плечі в одну мить впав величезний тягар відповідальності за життя зовсім незнайомої людини. І ви усі гідно пройшли це випробування», – сказав Володимир Зеленський.

Наймолодшій героїні – лише 11.

«Отже, 11-річна Софія Рознійчук з Закарпаття, - наймолодша лауреатка Акції, врятувала на пожежі 4-х своїх братиків і сестричок, поки батьків не було вдома. Вінничанка Світлана Юркевич врятувала з води маленького хлопчика. Професійний рятувальник Ігор Гаврилов з Запоріжжя, повертаючись з бойового чергування, врятував з пожежі стареньку немічну сусідку. Володимир Уткін з Хмельниччини кинувся на допомогу двом братам, що провалилися під лід на замерзлому ставку. Таміла Чернюк з Миколаївської області також запобігла трагедії, врятувавши з-під криги двох дітей. Юна черкащанка Карина Якубенко в останній момент вихопила з води свою 5-річну сестричку, яка почала тонути на ставку. Рятували дітей з води також і Євген Венгерський з Житомирщини (виділено редакцією), Володимир Рудий з Вінниччини та В'ячеслав Пащенко з Донеччини. У свою чергу, Артем Андрієнко з Черкаської області запобіг масштабній аварії маршрутного автобусу, водій якого раптово знепритомнів», – пише ДСНС України.

Із надзвичайними історіями порятунку можна ознайомитися на сторінці Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2019 року».

Євген Венгерський. Фото відділу комунікації поліції Житомирської області від 1 червня 2019 року


Крім того, заохочувальним подарунком вперше відзначили школяра з Житомирської області Едуарда Струпинського, який, ризикуючи власним життям, кинувся рятувати безхатнього собаку з замерзлої водойми.

Едуард Струпинський. Фото з групи Коростень.Today, опубліковане взимку 2019 року

Нагадаємо, 31 травня 2019 року під час шкільної лінійки 15-річного Євгена Венгерського, який врятував двох маленьких дітей з річки Кам’янка, подякою та подарунком особисто нагородив тодішній т.в.о. керівника Головного управління Нацполіції Житомирщини Артем Лисогор.

Як повідомляв Житомир.info, 10 лютого 2019 року дев’ятикласник з НВК №12 Едуард Струпінський витягнув з холодної води пса, який провалився під лід.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Венгерський Струпинський  
Матеріали по темі