Події

​За день поліція провела більше ста обшуків у Коростені, розслідуючи убивство: вилучили зброю, телефони, автомобілі

18 September 2019, 11:26

17 вересня у Коростені та районі одночасно працювало понад 60 слідчо-оперативних груп поліції, які провели більше сотню обшуків у рамках кримінального провадження про вбивство в липні 2019 року 23-річного коростенця.

Про це 18 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«17 вересня у Коростені та районі одночасно працювало понад 60 слідчо-оперативних груп поліції Житомирщини, працівники яких проводили санкціоновані обшуки. До забезпечення слідчих заходів були також залучені бійці роти поліції особливого призначення та КОРДу, вибухотехніки та кінологи ГУНП та поліцейські ТОРу УПП в області. У результаті виявлено та вилучено зброю та боєприпаси, транспортні засоби та інше», - поінформувала поліція.


Відео з сайту ГУНП у Житомирській області

Відділ комунікації нагадує: 26 липня 2019 року в лісі Малинського району було знайдено тіло 23-річного коростенця. Поліція за цим фактом розпочала кримінальне провадження за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«Як повідомив начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй, розслідування вбивства чоловіка триває. Одним із комплексу заходів правоохоронців, направлених на встановлення причетних до цього осіб, і стало проведення названих слідчих дій», - йдеться у повідомленні.

За даними Сергія Крупєя, 17 вересня було одночасно проведено більше сотні обшуків.

«У результаті вилучено достатньо великий обсяг речей, серед них пістолети, рушниці, боєприпаси, магазини до автоматичної зброї, десятки телефонів та бронежилети, розгрузки, балаклави і т.п. Усе це може свідчити про протиправну діяльність певного кола осіб. Нині призначаються відповідні експертні дослідження вилученого для встановлення принципових для слідства обставин», - цитує відділ комунікації Крупєя.

Загалом вилучено 4 пістолети, 6 мисливських гладкоствольних та нарізних рушниць, більше 200 патронів різного калібру, кайданки та майже сотню мобільних телефонів і карток, 14 планшетів та ноутбуків, 3 автомобілі, а також наркотичні засоби.

Заходи проводилось також за участі співробітників УСБУ в області та під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирщини.

Нагадаємо, 26 липня 2019 до Малинського відділу поліції Житомирської області надійшло повідомлення від місцевих мешканців про виявлення у лісі тіла чоловіка, присипаного землею. З’ясувалося, що вбитий - 23-річний житель Коростеня, якого розшукували за вбивство іншого коростенця в березні 2018 року. Знайдений у лісі чоловік був причетним до одного із злочинних угрупувань. У рамках досудового розслідування перевірялася низка версій щодо його вбивства, зокрема, у ході виборчих баталій. Він був фігурантом одного з кримінальних проваджень, що стосувалося порушень виборчого законодавства.

Раніше Житомир.info повідомляв, що вбитий – 23-річний Ілля Обиход, якого востаннє бачили живим у Коростені, на заправці «Фактор», пізно ввечері 28 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Коростень обшук поліція  
Матеріали по темі