Місто

​Коростенець, який перекидав товаришу в колонію наркотики, відсидить за ґратами 6 років

20 September 2019, 15:04

Коростенець, який постачав до виправної колонії наркотичні засоби, відсидить за ґратами 6 років.

Про це 20 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області подано апеляційну скаргу щодо призначення особі суворішого покарання за придбання, зберігання та перевезення наркотичного засобу з метою збуту та збут у місцях позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

За результатом розгляду апеляційної скарги суд скасував рішення Коростенського міськрайонного суду першої інстанції щодо призначення покарання за скоєний злочин у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна з іспитовим строком на 3 роки. Натомість Житомирський апеляційний суд постановив новий вирок – позбавлення волі строком на 6 років із конфіскацією усього майна, належному особі на праві власності.

«Установлено, що житель міста Коростеня, 1998 року народження, попередньо домовляючись мобільним телефоном зі своїм знайомим, засудженим, який відбував покарання у місцевій виправній колонії, постачав ув'язненому наркотичні засоби», - повідомили в прокуратурі.

Зокрема, фактично виконуючи роль наркокур’єра, він, отримавши телефоном вказівки від ув’язненого, поїхав на автостанцію, забрав пакунок, у якому було сховано понад 95 грамів наркотичного засобу - канабісу, доставив до виправної колонії та увечері, у домовлений час перекинув його через огорожу установи, за що одержав грошові кошти.

«Скоєний злочин, який кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення, збут та передача наркотичних засобів у місця позбавлення волі) КК України, належить до категорії тяжких. Відповідно, особі призначено реальне покарання, співмірне тяжкості скоєному правопорушенню», - зауважили в пресслужбі прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2019 у Житомирі затримали 36-річного чоловіка, який виготовляв наркотики та закидав їх на територію тюрми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики колонія ґрати вирок суд Коростень  
Матеріали по темі