Суспільство

У селі під Житомиром перепоховали останки солдата, який загинув у Росії 77 років тому

23 September 2019, 11:15

20 вересня у селі Буки Житомирського району відбулось урочисте перепоховання останків солдата, який загинув у 1942 році в Новгородській області Російської Федерації.

Про це 22 вересня на своїй сторінці у соцмережі повідомило історико-патріотичне об’єднання «Пошук».

«20 вересня відбулося перепоховання нашого земляка Андрійчука Василя Давидовича, 1919 р.н. який родом з села Буки Житомирського району. Воїн загинув в далекому 1942 році у Староруському районі Новгородської області (Російська Федерація)». Він був знайдений та ідентифікований пошуковим загоном «Фронт» КООМПО «Долг» м. Кіров в травні 2019 року. Інформація про знайденого солдата з Житомирщини потрапила до нас випадково, під час перегляду тематичних пошукових сайтів. Досить швидко вдалося знайти рідних солдата, які так само проживають в селі Буки. Процес повернення додому зайняв майже 3 місяці. На церемонію прощання з’їхалися родичі з усієї області», - йдеться у повідомленні.


Як розповіли пошуковці, Андрійчук Василь був відспіваний у Спасо-Преображенському Тригірському монастирі та похований на кладовищі Трігір’я з усіма православними та військовими почестями.

«Через 77 років воїн повернувся на рідну землю», - додали пошуковці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук солдат загиблий Друга світова війна розкопки перепоховання  
Матеріали по темі