Новини компаній

Особливі ручки для вхідних дверей

26 September 2019, 16:07

За часів СРСР все у всіх було, за словами кінокласиків, «типового, приємного кольору». Виділятися з натовпу не просто вважалося поганим тоном, але часом було навіть небезпечним для життя. Тому сьогодні кожен намагається зробити своє житло відмінним від інших, яскравим, неповторним.

Крім того, ручка для дверей «під золото» або «під срібло» — це свого роду показник заможності, статусу господаря будинку. На таку ручку приємно дивитися, вона приємна на дотик. Дійсно, яскрава фурнітура це важливий елемент дизайну. Що ж стосується вхідних дверей, то встановлення на них ручок з напиленням під благородні метали — явище спірне, має як свої переваги, так і недоліки. Про переваги було сказано вже досить багато. Саме час поговорити про ті неприємні наслідки, які можуть бути викликані яскравою фурнітурою.

«Золото та срібло» — у відставку?

Дійсно, не потрібно забувати про те, що яскраве напилення виглядає красиво лише тоді, коли воно має товарний вигляд. Однак вхідні двері — це такий елемент квартири, який безпосередньо стикається із зовнішнім світом. Звідси — всі негативні наслідки, такі як випадкові подряпини на ручці та замковій щілині або навмисне псування фурнітури (пустощі підлітків, вандалізм).

На жаль, сьогоднішні життєві реалії такі, що ручка «під золото» - це зайве привернення уваги. Таку ручку хочеться в кращому випадку помацати, а в гіршому — зіпсувати. Те ж саме стосується і накладки на отвір для ключа. Навіть сама незначна подряпина буде на ній дуже добре помітна. Іншими словами, фурнітура «під золото» викликає підвищений інтерес вандалів, тому що результат їх дій видно відразу (який сенс дряпати чорну ручку, якщо на ній подряпини практично не видно?).

У випадку з вхідними дверима необхідно підбирати фурнітуру не за принципом «подобається — не подобається», а за принципом «практично — непрактично». До речі, практичний колір — це не обов'язково чорний, як вважає багато хто. Можна підібрати фурнітуру для вхідних дверей в таких кольорах, як, наприклад, мідний антик або срібний антик.

Така вхідна ручка буде виглядати дуже благородно. І, крім того, непомітні кольори будуть гармонійно сполучатися з самими дверима. Адже під сучасними вхідними дверима мається на увазі перш за все виріб з металу, а не з дерева, на відміну від дверей міжкімнатних. Фурнітура «під золото» підходить далеко не до кожних металевих дверей. На практиці часто виходить так, що, наприклад, масивні чорні вхідні двері і яскрава фурнітура народжують відчуття поганого тону.

Не варто також забувати про те, що вхідні двері повинні захищати житло від стороннього проникнення. Тому при всіх своїх якостях вони повинні бути ще і непримітними, щоб залучати якомога менше уваги непотрібних людей. І тут той фактор, що фурнітура «під золото» або «під срібло» свідчить про добробут власника, може зіграти свою фатальну роль.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі