Місто

На Замковій горі маленькі житомиряни «влаштовувалися на роботу»

28 September 2019, 17:51

28 вересня на Замковій горі у Житомирі відбувся захід «Місто професій», де кожна дитина, незалежно від віку, змогла отримати «паспорт» і «влаштуватися на роботу».

Про це 28 вересня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Місто професій» – наймасштабніший профорієнтаційний проєкт України, який вже не перший рік проводить у Житомирі благодійний фонд «Місто професій» за підтримки Житомирської міської ради. Професіонали своєї справи познайомили дітей з особливостями професій.

«На розміщених в парку локаціях були представлені професії від державних структур та бізнесу. Діти після короткого майстер-класу «влаштовувалися на роботу» та знайомились ближче з професією. В паспорті, що також є трудовою книжкою, представник професії робив помітку, що дитина освоїла професію», – пише пресслужба міськради.

Діти змогли спробувати себе в ролі будівельника, рятувальника, пожежника, кінолога, вибухотехніка, поліцейського, лікаря, перукаря, продавця, банкіра, кухаря, актора тощо.

Акцентом проєкту цього року стали професії, що пов’язані з технологіями та наукою. У міськраді зауважують: від різноманітних локацій та чудових розваг кожна дитина отримала незабутні враження і, можливо, хтось визначився з майбутньою професією.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці червня 2018 року на Замковій горі в Житомирі також проходив дитячий захід «Місто професій». Локації містечка починалися за будинком правосуддя і закінчувалися за каменем з роком заснування Житомира. Діти заробляли й тратили іграшкові гривеники, а дівчатка ще й могли приміряли фату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місто професій Замкова гора  
Матеріали по темі