Влада

​У Житомирській ОДА відмінили тендер на купівлю Renault за пів мільйона і хочуть купити Hyundai за 900 тис. грн

2 October 2019, 16:33

Житомирська обласна державна адміністрація планує придбати легковий автомобіль за 900 тис. грн. При цьому закупівля здійснюється за кошти державного бюджету.

Про це йдеться в оголошенні про проведення тендеру, опублікованому 2 жовтня на ресурсі ProZorro.

За умовами тендеру, Житомирська ОДА хоче до середини листопада придбати Hyundai SANTA FE, або еквівалент. Очікувана вартість закупівлі 900 тис. грн.

Аукціон запланований на 18 жовтня.

Нагадаємо, що у травні-червні 2019 Житомирська ОДА проводила тендер на придбання RENAULT MEGANE за 532,6 тис. грн. І вже мала намір укласти договір з переможцем аукціону – ТОВ «Полісся Моторс Груп». Проте 19 липня закупівлю довелось відмінити. У протоколі засідання тендерного комітету, в якому йдеться про відміну торгів, зазначено, що причиною стало порушення термінів укладання угоди. А саме: повідомлення про намір укласти договір було опубліковано на сайті 19 червня, тож останній день підписання договору мав бути 9 липня 2019 року.

«Враховуючи те, що довідка про зміни до кошторису на 2019 рік, в якій враховані кошти на придбання зазначеного автомобіля, повернулися з підпису Міністерства фінансів України та зареєстрована в ГУДКСУ в Житомирській області 11 липня 2019 року, термін укладання договору вийшов», - йдеться у протоколі.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2019 тодішній керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Шатило розповідав, що в ОДА хочуть оновити автопарк і на придбання нових легкових автомобілів виділені кошти з державного бюджету - 2,45 млн грн, решту додали з обласного бюджету.

«2,45 млн грн - це планові видатки з державного бюджету облдержадміністраціям. Ці кошти були включені у кошторис ОДА ще на початку року», - прокоментував Олексій Шатило.

Зокрема тоді мова йшла про тендер на придбання п’яти седанів за 2,663 млн грн. В результаті, Житомирська ОДА уклала договір з ТОВ «Полісся Моторс Груп» на поставку п’яти авто за 2,6 млн грн, проте 19 вересня внесла зміни до договору: у зв’язку зі зменшенням обсягів закупівлі вирішили придбати 4 RENAULT MEGANE за 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА авто тендер закупівля автопарк  
Матеріали по темі