Місто

У Житомирі привітали освітян, а ті розповіли цікаві історії з «вчительського життя»

2 October 2019, 20:06

Традиційно у першу неділю жовтня в Україні відзначають День вчителя. З цієї нагоди у Житомирській міській раді 2 жовтня привітали близько 300 працівників освіти.

Вчителів, керівників та ветеранів вітали квітами, грамотами та грошовими преміями.

«У цьому році ми нагородили «За заслуги перед містом» ІІ ступені керівника ліцею при ЖДТУ Кошевича Юрія. Дійсно хочеться привітати, адже дуже якісно була проведена підготовка до нового навчального року, це стосується не лише шкіл, ай садочків. Тут керівники дійсно проявили себе на високому рівні і ми це відмітили. Ми розуміємо, що є проблеми з заробітною платою, на сьогодні міська рада закриває всі ці питання. Також до дня педагогічного працівника сесією міської ради були виділені кошти у розмірі 1 млн 970 грн для технічних працівників» - розповідає заступниця міського голови Марія Місюрова.


Вчитель – це та людина, яка знаходиться поруч одинадцять років. Для того аби не залишатися позаду своїх учнів, освітянам доведеться вчитися впродовж усього життя. Освітяни поділились своїми історіями пов'язаними з учнями та розповіли, яким має бути сучасний педагог.

«Мудрість, досконалість, креативність і ще раз креативність.Кумедна історія була позавчора, коли першокласник Нікіта біг і мав перехилитися через поручень, я його спіймала, а він мене вкусив», - говорить директорка ЗОШ № 17 Марія Сервачук.

«У мене є особиста фраза, можливо вона не така гарна. Коли дитина замріяна на уроці я завжди говорю: Ти чому хмари нюхаєш, а вони мені говорять, що у небо просто дивляться», - ділиться директорка ЗОШ № 6 Тетяна Омелянчук.

«Повинен бути досвідчений, талановитий, відповідальний та толерантний», - каже директор Житомирський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді Володимир Васьківський.

У дошкільних закладах життя теж веселе – запевняє вихователька Олена.

«Сучасний вчитель це той вчитель, який може змінюватися тут і зараз, дивлячись на аудиторію, яка перед ним. Сьогодні у дошкільні заклади приходять зовсім інші діти, не такі як приходили ще рік тому. Найбільші улюбленці це групи раннього віку. Вони такі безпосередні, ще не вміють висловити словами свої емоції, почутті. Це група релаксації. У мене є друг Міша, який вже у старшій групі. До цього він був у ясельній групі, потім перейшов у молодшій, я йому говорю: ти вже до нас 2 рік ходиш, годі страждати, я твоя подруга. Після чого він мені відповів: тож стільки повмирало. Тобто ось такі бувають коментарі від дітей », - розповіла вихователька-методистка Центр розвитку дитину № 41 Олена.

День вчителя в місцевих закладах освіти офіційно святкуватимуть 4 жовтня (у п'ятницю), або 5 жовтня (у понеділок).

Нагадаємо, 22 лютого у Житомирі нагородили п’ятьох переможців обласного конкурсу «Учитель року – 2019».

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2019 року житомирський учитель інформатики Ігор Баранов увійшов до ТОП-50 фіналістів національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вчитель школа міськрада Місюрова  
Матеріали по темі