Події

У 91-річного жителя райцентру Житомирської області псевдоонук видурив 1,5 тис. доларів

4 October 2019, 11:00

У місті Коростишів Житомирської області пенсіонера ошукав «липовий» онук.

Про це 4 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 2 жовтня на стаціонарний телефон 91-річного дідуся зателефонував незнайомець, який назвався онуком. Чоловік схвильовано і переконливо розповідав про неприємності і крайню потребу у грошах. Дідусь пообіцяв допомогти і за пів години передав знайомому «онука» 1,5 тисячі доларів США.

Про таку оказію згодом пенсіонер розповів рідним, а ті уже уранці 3 жовтня повідомили до поліції. Допоки правоохоронці документували усі обставини та розпитували про зовнішність молодика, який забрав гроші, шахраї зателефонували знову.

«Як ми нині знаємо, їм здалося, що у потерпілого ще залишились гроші, і вони вирішили повернутись. Той же «онук» знову телефоном почав просити ще допомоги. Тож зустріч призначили за кілька годин», – розповів начальник Коростишівського ВП Дмитро Гаращенко.

Коли біля оселі дідуся вдруге з’явився ошуканець, там його вже чекали поліцейські.

Як з’ясувалось, 44-річний житель м. Запоріжжя, раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

«Ми чітко розуміємо відпрацьовану схему цього шахрайства: один з чоловіків, нині ми встановлюємо його особу, телефонує до потенційних жертв і у разі удачі інформує спільників, куди прибути за грошима. Ми якраз і затримали такого посильного. За пів кварталу від будинку дідуся у ВАЗівці його чекала дружина. Обоє вони є наркозалежними», – сказав Дмитро Гаращенко.

Під час огляду у них було вилучено 500 доларів США – третина із видурених у літнього чоловіка грошей. Нині подружжя перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень.

Відповідно до санкції статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України їм загрожує покарання від штрафу до 3-річного обмеження волі.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2019 року до поліції звернулась пенсіонерка з міста Олевськ Житомирської області, яка розповіла про ошуканство: жінка віддала свої заощадження молодикові, що назвався слідчим і повідомив про нібито затримання її сина. «Липового» слідчого поліція затримала і шукає інших жертв шахрає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція  
Матеріали по темі