Новини компаній

Проблема наркоманії серед молоді

9 October 2019, 10:01

Наркоманія належить до важких психічних хвороб, яка виникає при систематичному вживанні наркотичних речовин. Ефективне лікування наркоманії проводять кваліфіковані спеціалісти анонімно atosklinika.kiev.ua/lechenie-narkomanii в клініці «АТОС» у місті Києві. Щоб розібратися в причинах виникнення залежності, були проведені опитування різних категорій населення країни. Статистика показує, що найбільш схильні залежності юні хлопці і дівчата.

Що штовхає молодь на вживання наркотиків?

  • Приналежність до групи, де прийнято вживання наркотиків.
  • Бажання отримати задоволення.
  • Легкий доступ до наркотичних речовин різних категорій.
  • Нерідко перші проби речовин відбуваються з цікавості.
  • Поганий приклад близьких людей, відсутність контролю та інтересу до дитини з боку дорослих.

Наслідки наркоманії серед молоді

Наркотики належать до отрут, їх вплив на молодий та незміцнілий організм згубний. Сильні речовини мають негативний вплив на репродуктивну функцію, що може привести до патологій вагітності і безпліддя.

Прийом наркотиків викликає порушення в білковому обміні, що викликає порушення в зростанні м'язів. Від наркотиків страждають всі внутрішні органи: руйнується печінка, шлунково-кишковий тракт, серцево-судинна та інші системи.

Наркоманія призводить до неврологічних розладів. Згодом, підвищується криміногенна активність серед молоді. Щоб роздобути кошти на нову дозу, вони крадуть, грабують, займаються проституцією або стають дилерами. Наркомани нерозбірливі у виборі статевих партнерів та рідко стежать за безпекою. Це призводить до зараження гепатитом В і хворобами, які передаються статевим шляхом, в тому числі ВІЛ.

Лікування наркоманії

Якщо ви виявили ознаки наркотичної залежності у своєї дитини, то слід стати ближче, налагодити довірчі відносини. Дуже важливо постаратися переконати дитину в необхідності лікування. Не використовуйте залякування, ізоляцію, крики та загрози.

Реабілітація в клініці розрахована на тривале лікування. Оптимальним вважається період в 6 місяців. За цей час людина проходить обстеження і очищення організму від шкідливих речовин. Після цього необхідна психологічна робота з фахівцями індивідуально та в групах. Завершальним етапом є соціальна реабілітація, коли дитина вчиться обходитися без наркотиків в звичному середовищі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі