Події

Бердичівлянин «купив» автомобіль через Інтернет: 90 тис. грн перерахував, а машини не отримав

10 October 2019, 13:52

Упродовж минулої доби троє жителів Житомирської області постраждали від дій пройдисвітів, утративши в результаті значні суми грошових збережень. У калейдоскопі – купівля в інтернет-мережі автомобіля, незвані «кочові» гості у будинку пенсіонерки та бонусна картка взамін на власні кошти.

Про це 10 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Бердичівлянин хотів придбати автомобіль, а натомість лише втратив кругленьку суму коштів.

«9 жовтня до Бердичівського відділу поліції надійшла заява 44-річного жителя райцентру про шахрайство. Правоохоронцям чоловік розповів, що мав намір купити автомобіль і для того скористався одним із спеціалізованих сайтів продажу товарів у мережі Інтернет. Визначившись і поспілкувавшись із продавцем по телефону, домовились про попередню оплату. Відтак на вказаний фактично невідомим абонентом банківський рахунок чоловік перерахував майже 90 тисяч гривень. Після того зв'язок із продавцем безнадійно обірвався. Зневірившись в отриманні придбаного автомобіля, чоловік звернувся до поліції», – розповідають у Нацполіції.

А в Житомирі 78-річна місцева жителька пожалілась правоохоронцям на ошуканство, унаслідок якого вона втратила свої збереження. За словами пенсіонерки, уранці на її мобільний зателефонувала нібито представниця відомої торговельної мережі магазинів. За тими відомостями, що невідома абонентка нав’язала літній жінці, вона стала учасницею фантастичного розіграшу бонусної картки, яка дозволить придбати у магазині будь-які товари. Однак сума витрат буде лімітована наявними у потенційного учасника готівкових коштів і доступна при умові наочної демонстрації їх так званим організаторам акції.

Відтак довірлива бабуся назвала адресу свого проживання і вже через чверть години під під’їздом зустрілась з невідомими чоловіком і жінкою. Їм вона показала конверт, в який поклала 9 тисяч гривень. «Добродії» добросовісно перерахували кошти і повернули пакунок пенсіонерці, поклавши у середину ту саму бонусну картку.

Та коли житомирянка дісталась до магазину, його продавці категорично заперечили існування подібної акції. До того ж у конверті замість своїх грошей бабуся виявила нарізаний папір.

Обставини обох випадків і причетні до злодіянь особи встановлюються у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ.

Ще одна історія того ж дня трапилась у Радомишльському районі. 79-річна жителька с. Пилиповичів звернулась до поліції, повідомивши про крадіжку з її будинку грошей. Пенсіонерка поділилась з правоохоронцями своїми підозрами щодо обставин. Вона розповіла, що напередодні до її обійстя приходили незнайомі жінки характерної зовнішності, які просили напитися води і ще якийсь час заговорювали стареньку. Зникнення 10,5 тисяч гривень зі сховку літня господиня помітила уже після того, як візитерки залишили її оселю.

Слідчі кваліфікували подію за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ, у ході досудового розслідування встановлюються особи причетних до правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2018 року до поліції звернувся житель Житомирської області, який став жертвою шахраїв, намагаючись придбати автомобіль. Чоловік «клюнув» на вигідне оголошення про продаж Skoda Octavia та перерахував шахраєві 65 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство поліція  
Матеріали по темі