Місто

​Астронавтка NASA Гайдемарі Стефанишин-Пайпер відвідала житомирський музей і отримала в подарунок книгу про себе

13 October 2019, 10:50

Більше сотні житомирян 12 жовтня прийшли до музею космонавтики ім.С.П.Корольова, аби зустрітись з американською астронавткою українкою за походження Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Дана зустріч стала можливою за сприяння U.S.Embassy Kyiv Ukraine в рамках святкування Всесвітнього тижня космосу.

Про це 12 жовтня повідомила пресслужба Житомирської облради.

Розпочалась зустріч із покладання квітів до пам'ятника видатному житомирянину Сергію Корольову. Після цього Гайдемарі Стефанишин-Пайпер відвідала експозицію музею, адже мала велике бажання «познайомитись з радянською космонавтикою».

Голова Житомирської облради Володимир Ширма привітав астронавтку та подякував, що не забуває своє українське коріння.

«Щиро вітаю вас на Житомирщині. Велика вам шана за те, що не забуваєте Україну і прославляєте її на весь світ. Адже саме ви стали другою людиною і першою жінкою, яка розгорнула український прапор на орбіті Землі. Ви одна з найуспішніших та 8-а жінка-астронавт NASA. На вашому рахунку 2 космічних польоти загальною тривалістю 27 діб і 5 виходів у відкритий космос. Я щиро радий нашому знайомству і вдячний, що знайшли час відвідати Житомирщину. Особливо гордий, що дана зустріч проходить у музеї Космонавтики ім.С.П.Корольова», - зазначив Володимир Ширма.

Гостя спілкувалась із присутніми українською і сказала, що батьки у побуті завжди, навіть проживаючи в Америці, спілкували рідною мовою. У подарунок Гайдемарі отримала не тільки позитивні емоції, а й книжку про себе. Видавець та автор Ілля Стронговський подарував їй книгу «Це зробила вона», де присвятив розділ про досягнення жінки-астронавта, українки за походженням Гайдемарі Стефанишин-Пайпер.

Музей космонавтики на своїй сторінці у фейсбук проводив онлайн-трансляцію зустрічі.

Як повідомляв Житомир.info, 2020 рік Житомирська обласна рада оголосила рокоммузею космонавтики, таким чином планують відзначити 50-річчя від заснування музею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: космос музей астронавт  
Матеріали по темі