Події

Впродовж теми: після затримання хабарників кримінальну справу порушили стосовно начальника головного управління земельних ресурсів Житомирської області

15 May 2008, 06:47

 Прокуратурою Житомирської області за матеріалами Управління СБ України порушено кримінальну справу стосовно начальника головного управління земельних ресурсів Житомирської області за фактом замаху на одержання хабара, поєднане з вимаганням у вигляді співучасті, як організатор, тобто за ознаками злочинів, передбачених ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.27 (види співучасників) та ч.2 ст.368 (одержання хабара, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Як уже повідомлялось, ввечері 13 травня ц.р. співробітниками УСБУ під час здійснення спецоперації було затримано на „гарячому” при вимаганні й отриманні хабара у розмірі 19 тисяч доларів США співробітницю земельної комісії Житомирського міськвиконкому та її спільника. Після  затримання вони зізналися, що гроші вимагали за дорученням та в інтересах посадовця Житомирського обласного управління земельних ресурсів.

Як з’ясувалося, це була «плата», накладена на приватного підприємця за сприяння у виготовленні та затвердженні висновку державної експертизи землевпорядної документації під час процедур виведення земельної ділянки у Житомирі під будівництво фітнес-клубу.

Наразі тривають спільні з прокуратурою Житомирської області та Управлінням державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в області оперативно-слідчі дії, в ході яких встановлюються інші епізоди протиправної діяльності державних службовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі