Події

У Житомирі пенсіонерка «рятувала» сина з халепи та віддала шахраєві 20 тис. грн

18 October 2019, 11:22

84-річна жителька Житомира «рятувала» з халепи сина. Про ДТП, яке нібито він скоїв, жінці розповіли по телефону. Пенсіонерка, не роздумуючи, віддала наявні у неї заощадження.

Про це 18 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Про подію жінка повідомила до Житомирського відділу поліції 17 жовтня. Вона розповіла, що в обідню пору на її стаціонарний номер зателефонував якийсь чоловік і назвався сином. Схвильованим голосом він розповів, що збив невідому жінку і на її лікування потрібні значні кошти.

«Уже через 15 хвилин пенсіонерка передала незнайомцеві, який приїхав просто до її оселі, наявні заощадження – 20 тисяч гривень. На жаль, лише після цього жінка поспілкувалась зі справжнім сином і зрозуміла, що власноруч віддала гроші шахраям», – розповів начальник Житомирського ВП Сергій Крошко.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліція встановлює осіб, які можуть бути причетні до цього правоопорушення.

Разом з тим, правоохоронці зазначають, що повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою «добродіїв», ні в якому разі не можна вірити. До того ж, слід пам’ятати, що залагоджувати такого роду неприємності за допомогою грошей – це злочин.

Поліцейські звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

- жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

- ніколи не передавайте незнайомим людям гроші, призначені нібито для відшкодування потерпілим лікування тощо. Усі питання фінансового характеру вирішуйте тільки через банківські установи.

У Нацполіції радять розказати про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2019 року до поліції звернулась пенсіонерка з міста Олевськ Житомирської області і розповіла про ошуканство. Жінка віддала свої заощадження молодикові, який назвався слідчим та розказав про нібито затримання її сина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ГУНП поліція  
Матеріали по темі